Ifølge boken Pitch Black, skrevet av Emy Onuora, fikk tidligere England-manager Graham Taylor (70) beskjed om ikke å ta ut for mange fargede spillere i troppen.

Han skal ha fått beskjed av to medlemmer av FA om ikke å passere en grense når det gjaldt bruken av fargede spillere.

Ville ikke bekrefte navnene

Den engelske avisen The Guardian skriver at Taylor fortalte en tidligere farget spiller, Richie Moran, om dette under et møte mellom de to på Watfords hjemmebane under 1999-2000-sesongen.

Moran, som selv la opp som spiller grunnet rasisme, og sier i boken:

— Graham Taylor kom til meg og sa: «Jeg skal si deg en ting. Jeg kommer aldri til å innrømme det, da blir jeg saksøkt. Men da jeg var England-manager ble jeg kontaktet av to medlemmer av FA, som jeg ikke vil si navnet på. Jeg foreslo to navn, men han sa han ikke var klar til å si hvem det var. Men han han sa at han ble fortalt at han ikke skulle velge for mange svarte spillere på landslaget».

Taylor skal senere ha gjentatt historien under en sammenkomst i forbindelse med tiårsjubileet for kampanjen «Kick It Out», som handler om få rasismen ut av fotballen. Men han skal ha ønsket å holde det unna offentligheten.

- Husker ikke samtalen

Det er ingenting som tyder på at Taylor lot seg presse til å følge instruksene fra sitt eget forbund.

Taylor vil heller ikke bekrefte historiene gjengitt i boken. Han sier han ikke husker samtalen med Moran.

- Jeg husker ikke den samtalen. Det var et møte hos Watford, det husker jeg, men jeg husker ikke at samtalen dreide seg om svarte spillere , sier Taylor.

Til BBC Radio Five Live skal Taylor ha sagt følgende:

— Under min tid i forbundet var det aldri noen som kom til meg for å si at jeg ikke skulle velge svarte spillere. Det ville jeg husket.

— Dette handler ikke om at jeg vil holde dette unna offentligheten, og det betyr heller ikke at jeg ikke sa det. Men hvis noen ser på moin historie som manager for klubb- og landslag, så forstår alle at jeg ikke fulgte oppfordringene som det sies jeg skal ha fått, sier Taylor til The Guardian.

Trakk seg etter kvaliknedtur

Richie Moran sier han husker samtalen godt, også hans kjæreste på den tiden skal ha stusset over at Taylor fortalte ham om meldingen fra FA.

— Jeg sier ikke at Graham Taylor hadde noen baktanker med å si dette. Alt jeg sier er at jeg snakket med ham. Det er ingen grunn for at jeg skulle dikte opp det, sier Moran til The Guardian.

Graham Taylor tok over som England-manager etter at Bobby Robson trakk seg etter semifinaletapet for Tyskland i VM i 1990. Taylor trakk seg fra jobben i november 1993 da det var klart at England ikke kvalifiserte seg for VM i USA i 1994. Taylor ledet også England da Norge slo dem 2-0 på Ullevaal sommeren 1993.