— Dette er en enorm mengde med misytringer. Mye av det er avskyelig, og noe må bli gjort, sier Roisin Wood, daglig leder i Kick It Out til den engelske avisen The Guardian.

Organisasjonen jobber mot diskriminering, og har gjort en undersøkelse av innlegg på Twitter, supporterforum, blogger og supportergrupper på Facebook. Undersøkelsen gjelder rasistiske, homofobiske, sexistiske og andre støtende innlegg.

Følg oss på Twitter

Følg oss på Facebook

Balotelli fikk 8000 meldinger

De har kommet frem til at det denne sesongen i Premier League, fra august til mars, er skrevet 134.400 diskriminerende innlegg rettet mot fotballspillere på øverste nivå i England.

Undersøkelsen viser blant annet en stor mengde støtende innlegg rettet mot mørkehudede spillere. Verst har det gått utover Liverpools italienske spiss Mario Balotelli, som har mottatt 8000 diskriminerende meldinger på sosiale medier. Over halvparten av dem har vært rasistiske.

Arsenal- og England-spiss Danny Welbeck har blant spillerne som hetses i sosiale medier Foto: John Sibley, Reuters

Arsenals engelske spiss Danny Welbeck har mottatt 1.700 meldinger. Nøyaktig halvparten av dem er rasistiske, viser Kick It Out-undersøkelsen. Liverpool-spiss Daniel Sturridge har mottatt tredje flest, med 1600. I Sturridges tilfelle har 60 prosent av dem vært om hans seksuelle orientering.

Samles for å håndtere problemet

— Vi jobber aktivt med å finne en løsning på problemet. Vi samarbeider med partnere i industrien og andre for å finne løsninger som balanserer ytringsfriheten opp mot behovet for å beskytte individer mot misytringer, sier Paul Giannasi i politiets hatkriminalitetgruppe til avisen.

Giannasi sier han er åpen for å delta i en ekspertgruppe for å gjøre slutt på hets av fotballspillere i sosiale medier.

— Vi må ta det seriøst, og det er derfor vi har invitert de relevante menneskene og myndigheter til å jobbe sammen for å finne måter å stoppe det på, sier Roisin Wood hos Kick It Out.

Chelsea er klubben som mottar flest ytringer med sine 20.000. Deretter følger Liverpool med 19.000, Arsenal (12.000), Manchester United (11.000) og Manchester City (11.000).