Noe av det første Ronny Deila gjorde som ny Celtic-trener, var å endre på matvanene ved klubbens treningssenter, Lennoxtown. Felleslunsjer ble innført og brus ble forbudt. Det ble også et krav at spillerne reduserte sin fettprosent og ble slankere.

Ikke alle var enig i Deilas metode, og mannen som nordmannen tok over for, Neil Lennon, mente det var respektløst av en ny manager – i hvilken som helst klubb – å anklage spillerne for å være ute av form. Den gangen sa Lennon følgende:

— Alt man hører nå om dagen er at man må forby pommes frites, ketchup, brus og så videre. Ja, for det vil jo gjøre dem til bedre spillere …

Kan lede med ni poeng

Deilas fokus på kosthold og riktig trening har nå vist seg å bære frukter, og laget virker å være i kjempeform. Selv om det ble Europa League-exit mot italienske Inter i forrige uke, har laget fra Glasgow vunnet sine åtte siste seriekamper. De grønne og hvite leder serien med seks poeng på Aberdeen, men Stefan Johansen og co. kan øke ledelsen til hele ni poeng om det blir seier mot St. Johnstone onsdag kveld.

Klubben ligger altså godt an til å ta «the Treble» i Skottland i år. Deilas menn skal spille ligacupfinale mot Dundee United 15. mars, og de møter også samme lag i kvartfinalen i FA-cupen.

Lærer av de beste

Ifølge Deila viser spillerne bedre og bedre kondisjonsform. Etter de seks siste Euorpa League-kampene har Celtic vunnet alle sine påfølgende kamper i serien.

Celtic-trener Ronny Deila har fått spillerne i mye bedre form. Foto: Lee Smith, Reuters

— Det er ikke så ofte man ser det rundt omkring i andre ligaer. Inter tapte for eksempel sin seriekamp i helgen, og har slitt etter kampene i Europa, sier Deila til Daily Record.Han var svært imponert over lagets4-0-seier over Aberdeen i helgen – spesielt over hvor mange meter spillerne løp og hvor mange spurter de tok med en tøff kamp i beina fra tre dager før.

— Det viktigste er at spillerne og alle rundt dem ser at det vi gjør er effektivt, sier nordmannen og forteller at de har økt løpingen med høy intensitet fra 30 til 40 prosent siden sommeren.

Å kvalifisere seg for neste års Champions League er et stort mål for Deila, og han forklarer at de hele tiden sammenligner seg med de beste lagene.

— Hvor er vi gode? Hva kan vi bli bedre på? På den måten kan vi være så godt forberedt som mulig om vi kvalifiserer oss for Champions League, sier Deila, som ble svært imponert over den intensiteten Bayer Leverkusen hadde i kampen mot Atlético Madrid da tyskerne slo spanjolene 1-0. ## - Jeg var for tung

Ifølge Deila lønner det seg ikke for klubbene å tenke at «vi skal trene dobbelt så mye som før og bli i skikkelig god form».

— De klubbene rykker som regel ned fordi de glemmer å fokusere på de viktige tingene. For meg handler det om hva man gjør på trening. Vi trener ikke mer enn før, men forhåpentligvis trener vi bedre og gir mer i løpet av den ene og en halve timen hver dag.

Nordmannen skulle ønske han tidligere i sin egen karriere hadde skjønt hva som skulle til for å bli best.

— Jeg var alltid sterk, men jeg var for tung. Jeg veide 92 kilo, men gikk ned til 85,7 kilo – og plutselig ble jeg mye raskere. Jeg spiste for mange karbohydrater før det, sier Deila.