Arsenal's Cesc Fabregas reacts during the English League Cup semi-final first leg soccer match against Ipswich Town at Portman Road in Ipswich, southern England, January 12, 2011. REUTERS/Darren Staples (BRITAIN - Tags: SPORT SOCCER) Foto: Scanpix

Ipswich ligger kanskje på 19.plass på nivå 2 i England, men i kveld skapte laget et aldri så lite fotballsjokk.

For hjemme på Portman Road slo de blåkledde Arsenal 1-0, og skaffet seg med det et temmelig ålreit utgangspunkt foran returoppgjøret på Emirates senere i januar.

— Med så mange kamper som vi har spilt, så kunne man se i kveld at gnisten manglet. Ipswich var hvassere enn oss, og vi gjorde en defensiv feil som de utnyttet, sa Arsenal-manager Arsène Wenger til Sky Sports.

– Jeg er henrykt for guttene. Det viser karakterstyrke å komme tilbake slik. I dag var vi kompakte og jobbet knallhardt. Vi kunne scoret tre mål, og Arsenal kom ikke til mer enn et par skudd, sa Ipswichs midlertidige manager Ian McParland, ifølge NTB.

Paul Jewell er ansatt som ny manager på Portman Road, etter at Roy Keane fikk sparken.

– Jeg er kjempestolt av dem. Fortsetter de slik under sin nye manager, kommer det til å gå bra, sa McParland.

Diskutabel scoring

Arsenal hadde ballen mest, men slet med å skape de helt store sjansene i kveld. Ipswich fikk sine muligheter på kontringer – så som da ungareren Tamas Priskin ble spilt gjennom drøyt ti minutter før full tid.

TV-bildene viste at han muligens var i offside, men Priskin fikk gå og fikk kroppen foran Arsenal-stopper Johan Djourou. Spissen skar innover, og satte ballen lavt rundt målvakt Wojciech Szczesny og like ved stolperoten.

Ipswich tok føringen 1-0, og Portman Road gikk av hengslene.

SCORET SEIERSMÅLET. Tamas Priskin mottar publikums hyllest. (Foto: Scanpix) Det var igrunn ikke veldig ufortjent, for der storfavorittene fra London virket tunge, uinspirerte og upresise i angrepsspillet, lå Ipswich tett og kompakt i forsvar og satset på kontringer.

Scorer «alltid» i ligacupen

Arsenal fikk sin første mulighet knappe fem minutter ut i andre omgang, da Arsjavin ble spilt fri fra langt bak i banen. Avslutningen alene med keeper var imidlertid håpløs, og gikk både langt over og langt til siden for mål.

Priskin hadde flere sjanser til å score, og burde ha sendt hjemmelaget i føringen etter en drøy time. Men en takling fra Djourou i siste øyeblikket berget Arsenal ved det tilfellet.

Etter hvert fikk også Arsenal sine sjanser, og både Theo Walcott og Cesc Fàbregas var blant dem som kunne blitt kampens første målscorer, men det var altså Priskin som fikk den æren i det 78. minutt.

Scoringen hans sørget også for at Ipswich forlenget sin rekke med ligacupkamper laget har scoret mål i til en tolv kamper lang rekke. Ikke siden 23. august 2005 har laget gått målløse av banen i ligacupen – da i 1.runde-kampen hjemme mot Yeovil (0-2).

Kunne blitt to

Etter scoringen presset Arsenal på for å få utligningen, men det var faktisk hjemmelaget som var nærmest da Carlos Edwards med kun minutter igjen på kampuret fikk ballen på høyresiden mens nærmest hele Arsenal var på Ipswich' banehalvdel. Arsenals sisteskanse Szczesny fikk imidlertid kommet langt nok ut til å dekke hele buret, og avslutningen endte med hjørnespark.

Uansett kan ikke Arsène Wenger være særlig fornøyd med at han må satse for fullt i hjemmekampen for at Arsenal skal klare å sikre seg finaleplassen i ligacupen.

— Det som er bra er at vi spiller hjemme i den andre kampen. Da kan vi rette opp dette. Jeg føler meg sikker på at vi ikke kommer til å mangle kreativitet da, som vi gjorde i kveld, sa franskmannen.

MISFORNØYD?: Arsène Wenger slår ut med armene på Portman Road. (Foto: Scanpix)