SÅ RØDT: Dommer Phil Dowd viser Victor Obinna veien ut fra Upton Park. Foto: Digitalsport
MÅ KLØ SEG I HODET: Avram Grant opplevde både opp- og nedturer hjemme mot Birmingham. Foto: Digitalsport

På stillingen 1-1 i den første semifinalen mellom West Ham og Birmingham i ligacupen mistet hjemmelagets Victor Obinna hodet fullstendig. West Ham hadde kastet på egen banehalvdel, og tilsynelatende totalt umotivert benytter Obinna tiden det tar fra kastet går til ballen når ham på verst mulig vis.

Den nigerianske vingen sparket rett bakover, og traff svenske Sebastian Larsson der det smerter som verst. I skrittet.

Larsson ble liggende på gressmatten og vri seg, og dommer Phil Dowd hadde ikke noe som helst valg. Det måtte bli rødt kort til Obinna, som nok kan vente seg alvorlige reaksjoner fra det engelske fotballforbundet etter det hodeløse stuntet.

Hjemmeledelse til pause

Det endret forutsetningene i kampen dramatisk. I den første omgangen var det hjemmelaget som styrte det meste på Upton Park, og gikk til pause med en svært fortjent 1-0-ledelse.

Den kom i det 12. minutt, da Mark Noble — etter mye klabb og babb i Birmingham-feltet - fikk ballen på utsiden av femmeteren. Fra svært skrått hold smelte han ballen i noten bak en dekket Ben Foster.

SCORET FØRST: Mark Noble (til høyre) tar imot jublende lagkamerater. (Foto: Digitalsport) Men etter hvilen kom Birmingham sterkt tilbake. De blåkledde styrte mye av spillet, og fikk utligningen drøyt ti minutter ut i omgangen da Liam Ridgewell headet et hjørnespark fra Sebastian Larsson knallhardt i mål.

UTLIGNER: Knallhard heading fra Liam Ridgewell. (Foto: Digitalsport)Og da West Ham ble redusert til ti mann fortsatte bortelaget å male på. I det 73. spilleminutt ble midtbanespiller Barry Ferguson dyttet overende i feltet, og dommer Dowd kunne meget vel ha pekt på straffemerket. Like etter kunne David Murphy ha sendt bortelaget i føringen, men headingen hans etter Larssons innlegg strøk til side for mål.

Dobbel tunnel

Mye tydet på at West Ham ikke hadde mulighet til å komme tilbake i kampen — helt til Jonathan Spector kom rundt på høyresiden. Innlegget langs bakken traff innbytter Carlton Cole, som sendte avgårde et av kampens svakere skudd.

IKKE KVELDENS HARDESTE: Men Carlton Coles avslutning snek seg inn bak Ben Foster. Sebastian Larsson i bakgrunnen skjønner lite. (Foto: Digitalsport) Coles skudd gikk imidlertid mellom bena på midtstopper Roger Johnson, før den lurte seg samme vei forbi Birminghams målvakt Ben Foster. En keepertabbe i klassen som må kunne omtales som gedigen.

SNIKER SEG INN: Coles skudd lurer seg mellom beina på Ben Foster. (Foto: Scanpix)

Og med det sikret West Ham seg også seieren på Upton Park, og tar dermed med seg en 2-1-ledelse før returoppgjøret på St. Andrew's 26. januar. Helt åpent der, altså.

— Jeg synes vi viste god vilje og innsats i dag, og er fornøyd med spillerne, sa West Ham-manager Avram Grant til Sky Sports etter en kamp som vil huskes for ett stykk keepertabbe av Ben Foster, og et totalt hodeløst spark med påfølgende svensk bjelleklang.

Overraskelseslaget Ipswich tar imot Arsenal til første kamp i den andre semifinalen i morgen kveld. Kampen følger du her!