TRONDHEIM (adressa.no): 24. mai i fjor dukket Northug opp til start på 3000-meteren under Trondheimslekene. Da løp han i mål på 9.10,2. I dag var han bare ett sekund unna å vinne 3000-meteren i Steinkjer. Northug, som ikke er blant de beste langrennsløperne i baneløp, ble klokket inn på 9.00,53. Vinner var sønnen til langrennssjef Åge Skinstad, Petter Skinstad.

Sluttiden viser at Northug har trent meget godt de siste ukene og har alvorlige hensikter til vinteren. Den som trodde han har hvilt seg på laurbærene etter suksessen i Falun, har tatt feil.

Stinn av trening

— Vi har trent bra den siste uken, med mye mengde og lange stakeøkter på rulleski. Vi var spente på hvordan beina skulle være. I starten la vi oss bak, så fikk de unge friidrettsløperne gjør jobben. Og så gjorde vi som Petter Northug har for vane å gjøre på slutten, sier Skinstad til Adresseavisen.

Han roser arrangørene på Steinkjer:

— Blide arrangører og mye ivrig friidrettsungdom gleder også langrennsløpere, sier Skinstad.

Han har trent sammen med Northug i Trondheim de siste dagene og viser til resultatet på tilnærmet samme tid i fjor, på spørsmålet om hva han mener om Northugs form for tiden. 10 sekunders forbedring, attpåtil i vanskelige forhold med mye vind, viser at Northug har kommet svært godt i gang med sesongforberedelsene.

Trener Stig Rune Kveen var ikke på plass i Steinkjer, men pratet med Northug etter løpet.

— Han var fornøyd. Han mente tiden kunne ha blitt enda litt bedre uten vind.

Færre høydedøgn

Northug har gjort noen endringer i planen, deriblant lagt inn flere lange stakeøkter enn i fjor. Fortsatt har han ikke uttalt om det er langløp eller tradisjonelt langrenn han vil satse på til vinteren, men alt tyder på at det blir en kombinasjonsløsning.

Planen for det som skal skje til snøen kommer er nå fastlagt. I den ligger en del døgn i høyden, men ikke det samme antallet som sist vinter.

— Petter kommer til å dukke opp på en del friidrettskonkurranser også fremover. Han har kommet greit i gang med en ny sesong, fastslår Kveen.

Alexander Kirkeberg fra Malm tok tredjeplassen under stevnet i Steinkjer. Han løp på 9.01,42.