Håndballgutta fikk en «wild card» til VM i Frankrike 2017. Til EM 2018 må Norge berede grunnen selv. Jobben begynner i Bodø onsdag kveld. To lag fra gruppen går til EM i Kroatia, og med Belgia, Litauen, Frankrike og Norge som deltagere synes det klart at Frankrike og Norge tar de to plassene. Men at kvalifiseringen blir en «walk in the park» vil ikke Kristian Bjørnsen gå med på.

— Som landslag kan vi aldri ta lett på noe. Det har vist seg før at da kan man fort gå på en smell. Både Belgia og Litauen er lag vi bør slå, men vi må være skjerpet, formaner venstrevingen, som har byttet beite siden forrige sesong. Da ble han seriemester med Kristianstad i Sverige. Nå opplever han tøffere forhold med Wetzlar i Bundesliga.

Ny verdi i livet

Det var stort for Bjørnsen å komme til Bundesliga, men noe enda større skjedde 20. juni. Da fødte kjæresten Guro Loftesnes hjerteknuseren Herman.

— Det er godt å komme hjem til ham når du ikke har spilt så godt. Da betyr ikke en håndballen så mye. Fokuset er ikke lenger bare på en selv. Livet har fått en ny verdi. Og når han både sover og spiser, blir alt bare fryd og gammen. Det er godt å ha familien rundt seg, sier 27-åringen, som har fått merke en tøffere hverdag i Tyskland.

Ikke noe er lett

— Det er ikke lenger noen kamper som er enkle. I Sverige var vi ganske overlegne mot de svakeste og kunne spille for halv maskin. Det nytter ikke her. Både treningene og kampene er mye tøffere, selv om du som kantspiller blir litt skånet, sier høyrevingen som ble seriemester med svenskene.

- Har du utviklet deg?

— Sesongen er så vidt i gang, men jeg håper at det skal skje. Målet er jo å få spille for en av de største klubbene en gang, røper rogalendingen, som blir middelhavsfarer med Wetzlar. Laget ble nummer ti i fjor og ligger på åttendeplass i år.

Åtte mann i Bundesliga

Også Christian O’Sullivan - lagkamerat med Bjørnsen i Kristianstad forrige sesong - havnet i Bundesliga. Det betyr at Norge nå har åtte spillere på øverste nivå i Bundesliga, ettersom også Joakim Hykkerud, Harald Reinkind, Kent Robin Tønnesen (skadet), Magnus Gullerud (skadet) og Christoffer Rambo (rekrutteringslandslaget) spiller i verdens beste liga.

Forhåpentlig kommer belgierne til å få kjenne Kristian Bjørnsens skuddstyrke.

Max kl. 19.00