Brann synes sikkert at supporterne deres kan være vel plagsomme, høylytte og kritiske.

Men når det kommer til kamp tviler jeg på at noe lag får bedre støtte av hjemmepublikumet sitt enn det Brann gjør Hvis spillerne bare viser et minimum av innstas, løftes de frem på en bølge av entusiasme. Det er ikke tilfeldig at Brann er ett av eliteseriens aller sterkeste lag.

På bortebane derimot...

Da Brann spilte brukbart mot Vålerenga på Ullevaal (1-1) og noen dager etterpå knuste Stabæk på Nadderud (0-4), trodde jeg at Brann og Skarsfjord hadde knekt bortebanekoden.

Jeg tok dessverre feil. I møtet mot svake Odd viste de ettertrykkelig at det ikke var tilfelle. Poengene de ervervet seg i serierunde sytten og atten var etter all sannsynlighet forbigående fenomener.

Nå er det helt naturlig å være bedre på hjemmebane enn på bortebane, men det er bemerkelsesverdig hvor stor forskjell det er på Brann borte og hjemme.

Som jeg skrev i den forrige bloggen: «På hjemmetabellen ligger Brann på tredje plass. På bortetabellen ligger de helt ned på fjortende plass».

25 poeng har Brann sikret seg på eget gress. Kun sju poeng har de kapret på bortebane.

Brann har spilt ti ganger på bortebane i år. I tre av dem har de tatt poeng. Fire ganger har de spilt på kunstgress. Det har gitt null poeng.

Brann har bare tapt tre ganger på fremmed naturgress, og de tapene kom mot de sterke hjemmelagene Rosenborg, Molde og Haugesund.

Jeg tror bortebanekomplekset til Brann først og fremst handler om et kunstgresskompleks., eller, et kompleks er det ikke. De er rett og slett ikke dyktige nok på underlaget der ballen spretter annerledes og raskere enn det den gjør på naturgress.

Brann har bare en ting å gjøre: Få opp antall treninger på kunstgress, hvis ikke vil tapene fortsette. Brann har fire bortekamper igjen i serien. To av dem skal spilles på kunstgress.

Hva tror du er årsaken til Branns svake bortestatistikk?