Bryne-spillerne fortviler over nok et baklengsmål. Foto: Jon Ingemundsen

Med det pinlige tapet på hjemmebane mistet laget kvalikplassen de hadde før denne kampen.

— Dette ble en gedigen nedtur for oss, og jeg må si det er lenge siden sist jeg var så utrolig skuffet etter en kamp. Det var slett ikke på denne måten vi hadde tenkt å avslutte sesongen, sukker Bryne-trener Gaute Larsen.

Den første muligheten i kampen kom etter sju minutter. Esben Ertzeid dro seg fri på venstresiden og kom til en avslutning skrått på mål, men skuddet havnet i nettveggen på utsiden.

Hjemmelaget kom til en ny god mulighet etter et kvarter. De rullet fint opp på høyresiden, og Vegar Landro fikk en god mulighet til å stille inn kanonen. Imidlertid vartet Vard Haugesund-keeper Kenneth Nielsen opp med en solid beinparade.

Sjanser begge veier

Gjestene fikk en gedigen overgangsmulighet etter en halvtimes spill. Alexander Stølås kom alene mot keeper Anders Kristiansen, men avslutningen var alt for svak fra Vard Haugesund-spissen.

Fem minutter før pause fikk hjemmelaget en eventyrlig mulighet til å ta ledelsen. Sabri Khattab fikk ballen inne i feltet, men keeper Nielsen klarte på en mesterlig måte å slå ballen til hjørnespark.

Ertzeid ordnet ledelse

Bare et par minutter senere fikk Bryne sin etterlengtede scoring. Esben Ertzeid var mannen som fikk æren av å sette ballen i nettmaskene. Aram Khalili var målgivende med en heading til en helt umarkert Ertzeid, som dermed fikk all verdens tid til å plassere ballen til side for keeper.

Hjemmelaget kunne gå til pause med en fortjent ledelse, selv om godspillet har glimret med sitt fravær i perioder av omgangen.

— Jeg følte vi hadde fått kampen inn i vårt spor før pause, og jeg må si jeg var optimistisk før vi gikk på banen til den andre omgangen, sier Bryne-trener Gaute Larsen.

Vard yppet seg

Den andre omgangen var ikke mer enn ni minutter gammel før Vard Haugesund utlignet. Roy Miljeteig fikk god tid til å sikte inn skuddfoten, og ballen gikk inn i det lengste hjørnet bak en sjanseløs Anders Kristiansen.

Bare to minutter senere gikk Bryne på ny opp i ledelsen. Et perfekt innlegg fra Aleksander Midtsian besørget Aram Khalili elegant inn i nettmaskene.

Bare to minutter etter Brynes scoring fikk hjemmelaget på ny en scoring midt i fleisen. Keeper Anders Kristiansen var på halvdistanse og Sanel Kapidzic fikk en enkel oppgave med å sette ballen inn i målet.

— Dette har dessverre skjedd litt for mange ganger denne sesongen. Vi scorer mål for så å slippe inn omtrent med en gang etterpå. Dette handler mye om manglende konsentrasjon fra spillerne ute på banen, mener han.

Fire mål på sju minutter

Men Bryne og Aram Khalili ga seg ikke selv om de slapp inn et surt baklengsmål. Innlegget fra Vegar Landro endte på hodet til Khalili som ikke gjorde noen som helst feil. Dermed ble det scoret fire ganger i løpet av sju minutter.

Like etter denne scoringen var Henrik Breimyr nær ved å score nok en gang for hjemmelaget, men keeper Nielsen fikk avverget til et hjørnespark.

— Vi måtte jage litt flere scoringer etter at vi til stadighet ble oppdatert på resultatene i de andre kampene. Samtidig gjorde vi et par grep for å styrke oss selv defensivt, sier han.

Gedigen nedtur for Bryne

Spillet bølget mye fram og tilbake etter de mange scoringene. Det gikk heller ikke lange tiden før den neste scoringen kom i oppgjøret, den var det gjestene fra Haugesund som sørget for. Et innlegg fra Alexander Stølås sendte Oliver Larsen inn i nettmaskene.

I kampens siste ordinære spilleminutt sørget Anthony Avalos for at gjestene noe overraskende gikk opp i ledelsen. Et frispark inn i feltet ble dårlig klarert og ballen havnet hos Avalos som sendte ballen i målet. Der og da røk Bryne ut av kvalifiseringen.

Ikke nok med det, på overtid sørget Sanel Kapidzic for at Vard Haugesund gikk opp til 5-3.