Tim Coe fra Crystal Palace. Foto: JAN-ERIK LARSEN

BRYNE (aftenbladet): Den bereiste Palace-speider var Henrik Breimyrs trener i Reading og Aldershot, men har de siste årene vært en åtte speidere hos Crystal Palace, som nå spiller i Premier League.

Søndag er han på plass på Bryne for å se sin tidligere elev ringside.

— Jeg har sett flere Bryne-kamper på nett denne sesongen, men dette er første gang jeg er på plass på Stadion, sir Coe til Aftenbladet.

Han skryter av Breimyrs utvikling som fotballspiller.

— Henrik (20) var en ganske liten og sped spiller da jeg hadde ham første gang i Reading. Men i løpet av bare et år vokste han seg til en av de fysisk største spillerne, og er i tillegg svært intelligent som fotballspiller. Jeg mener Aldershot gjorde en feil da de ikke brukte ham på førstelaget for noen år siden, men det er nok lettere å vrake en ung junior enn en seniorspiller. Siden flyttet Henrik til Norge, og valgte Viking. Her fikk han også lite spilletid, og det var helt riktig å gå ned ett nivå, til Bryne, for å spille førstelagsfotball. Jeg synes både han og hans lillebror Andreas er to veldig interessante spillere, sier Coe.

Etter at Bryne-Vard er ferdigspilt, forflytter Coe seg over Boknafjorden, for å se Haugesund-Odd. Palace har lenge hatt Umaru Bangura i kikkerten, men det er ikke bare 26-åringen fra Sierra Leone han skal studere.

- Egentlig ser jeg den kampen med et åpent sinn. Det er spillere på begge lag det kan være nyttig å se «live» , sier Coe.

Han legger til at Crystal Palace ofte ser på skandinaviske spillere:

- Skandinaver har et godt rykte i England fordi så mange har gjort det bra i Premier Leauge. Og vi i Crystal Palace er kjent for å ha et godt ungdomsakademi. Vi kan ikke som andre, rike londonklubber kjøpe dyre, utenlandske spillere, men må utvikle våre egne. Flere av disse har siden jo endt opp i storklubber i senioralder, sier Coe.