Jeg har mange venner som var på stadion, og de sverger til meg at politiet ba dem om å gi Ahly-fansen juling , sier Mohamed Zekri, som spiller for Al-Masry, ifølge The Guardian .

Sammen med sin bror Karim, mener Mohamed at volden som oppstod etter kampen mellom de egyptiske topplagene Al-Masry og Al-Ahly, ikke bare var planlagt, men også støttet av politiet.

— I løpet av den andre omgangen så jeg omkring ti bevæpnede kjeltringer som samlet seg utenfor stadion, rett foran politiet. Men politiet gjorde ingenting, og flere kjeltringer ankom i biler i retning bortefansen, sier Mohamed Zekri, som ikke spilte og derfor så kampen fra en nærliggende kafé.

- Ingen politimenn hjalp til

Det var onsdag kveld at 74 personer mistet livet, samtidig som rundt 1000 personer skal ha blitt skadet, etter at tilskuere stormet banen etter kampslutt. Al-Masry-fansen løp i retning av bortefansen, som satte fart mot utgangene. En rekke av utgangene skal ha vært blokkert, og flere av de omkomne skal hovedsakelig ha blitt trampet i hjel.

Karim Zekri spilte selv under kampen, og var blant spillerne som ble beordret inn i garderoben etter kampslutt.

Vi forlot garderoben for å forsikre oss om at Ahly-spillerne var trygge, og det var da vi så lik på gulvet. Flere hadde blitt klemt sammen, og døde på den måten. Vi fortsatte å hjelpe så mange som mulig ut av stadion. Det merkelige var at det ikke var noen politimenn til stede for å hjelpe , sier Karim.

Politisk motivert

Brødrene tror nå at volden var planlagt av militæret, mot Al-Ahly-fansen som tradisjonelt har vært en kanal for politisk protest i Egypt .

For det første var det ingen som sjekket tilskuere på vei inn på stadion. Billetter ble ikke sjekket, og det var ingen form for kontroll. For første gang i historien, var heller ikke borgermesteren eller politisjef til stede på kampen , sier Mohamed.

Vi er klare for å dø, om det er det som trengs for at sannheten kommer frem. Om Gud vil, kommer sannheten frem snart .