Når det norske langrennslandslaget ruller inn i Kuusamo i Finland for å forberede seg til verdenscupåpningen i helgen, er det med et stort bilde av Therese Johaug på smøretraileren.

LES OGSÅ:

Johaug har vært suspendert og får ikke delta på organisert trening eller konkurranse mens hun venter på dommen i dopingsaken. Men landslaget vil ikke fjerne langrennsstjernen fra smørebussen. Det overrasker Pekka Holopainen, Finlands mest profilerte langrennsjournalist.

— Er det sant? Jeg var helt sikker på at de skulle male om den. Dette kommer til å bli mottatt negativt. Det hadde vært veldig smart å male over bildet, sier Halopainen til den svenske avisen Expressen.

LES OGSÅ:

Therese Johaug er suspendert i påvente av dommen i dopingsaken. Foto: Stein Bjørge

— Frekt

Han mener at landslagets beslutning om å beholde Johaug på traileren er frekt.

— Det er så frekt. Hun har forbud mot å ha en rolle på landslaget. Men likevel markedsfører Norge sin virksomhet med Johaug på denne måten. Norges arroganse har ingen grenser. Ryktet deres er allerede dritt. Men de gjør virkelig ingenting for å forbedre det, sier Halopainen til Expressen.

Han forteller at få i Finland tror på forklaringen til Johaug og at hun er lite populær.

LES OGSÅ:

— Hun er ikke dømt

Norges Skiforbund uttalte tidligere i uka at de skjønner at det kan oppfattes som problematisk at de ikke har fjernet bildet fra traileren.

— Vi har diskutert saken. Vi fikk noen innspill på det og da var det naturlig å ta det videre. Det ble diskutert på administrasjonsnivå og vi har bestemt at bildet skal være på traileren. Therese er ikke dømt, hun er suspendert, sier landslagssjef Vidar Løfshus.