LERKENDAL (adressa.no): Stillingen var 1-1 og Mike Jensen skaffet Rosenborg frispark rundt 20 meter fra Sarpsborg-målet etter en knapp time.

Posisjonen var litt ute til venstre – og det mest naturlige hadde kanskje vært å la en høyrefotet spiller forsøke seg.

Pål André Helland gratuleres av Ole Selnæs. Foto: Mariann Dybdahl

Men ikke i Rosenborg. For Pål André Helland, som hadde målgivende til Fredrik Midtsjøs 1-1-scoring, har så stor tro på egne ferdigheter at det skulle godt gjøres å nekte ham muligheten til å score fra distanse. Spesielt ikke etter frisparksuksessen han hadde i ungarske Debrecen torsdag.RBK-vingen skrudde ballen rundt og over muren, og inn i det nærmeste hjørnet bak Sarpsborg-keeper Duwayne Kerr. En regelrett perlescoring.

— I all ydmykhet vil jeg påstå målet var ganske fint selv. Det er mulig den ruller over skjermen når jeg legger meg i kveld, bare for å få et ekstra smil om munnen, sier Helland til adressa.no.

Søderlund avgjorde

Rosenborgs 2-1-ledelse ble imidlertid innhentet da Steffen Ernemann dunket inn 2-2 på et langskudd kun fem minutter senere.

Likevel var det hjemmelaget som trakk det lengste strået på Lerkendal. Minutter før full tid fant Mike Jensen Helland i returrommet med en corner. Helland dro seg fri, avsluttet og tvang frem en retur fra Kerr. Der var toppscorer Alexander Søderlund, og lempet ballen i nettet på ekte goalgettervis.

Dermed endte det med seier 3-2, etter en førsteomgang som var langt under pari.

— Fyttigrisen som vi «syklet og sauset» i første omgang, men det er en vanvittig ryggrad i gutta på laget. Det viste vi i andre omgang, for den var strålende. Da håper jeg at de på tribunen glemmer den begredelige førsteomgangen og går hjem med et smil om munnen, sier Helland, som altså var direkte involvert i alle de tre Rosenborg-scoringene.

Vil spille igjen med én gang

Han mener RBK-laget var preget av dårlig tempo, og at spillerne «gjemte seg» før pause.

— Vi ga bort ballen i ugunstige posisjoner og fikk brudd imot. Vi måtte springe mer hjemover enn vi ville, og da ble det litt tungt. Heldigvis klarte vi å samle oss i bunn, og kom ut av startblokkene i andre omgang som en sprinter, beskriver Helland.

Nok en seier på Lerkendal betyr at Rosenborg har sju poengs klaring ned til Stabæk på andreplass. Og det er ikke snakk om at kampprogrammet tar på.

— Dette fikk jeg så enormt mye energi av at jeg bare vil spille kamp igjen med én gang. Jeg vet ikke hvor fysiologisk lurt det hadde vært, men jeg gleder meg bare til torsdag og ny kamp. Det er utrolig artig å holde på når du går fra kamp til kamp og vinner, poengterer Helland.