Søndag ettermiddag var det duket for toppkamp i 2. Bundesliga. 2.-plass-plasserte Kaiserslautern møtte serieleder Ingolstadt.

Dermed hadde Ruben Yttergård Jenssens lag en gyllen mulighet til å krympe Ingolstadts luke i toppen.

Jenssen startet kampen som var jevnspilt fram til pause. Da var stillingen 0–0. Så svartnet det for Jenssens midtbanekollega Amin Younes. Etter 51 minutter pådro han seg et gult kort for å sabotere spillet.

På det påførende frisparket dunket Lukas Hinterseer inn 1–0. ## Redusert til ti mann

Ni minutter senere gikk Younes håpløst inn i en duell, og fikk sitt andre gule. Da måtte Kaiserslautern avslutte kampen med ti mann.

Da ble oppgaven for vanskelig for Jenssens menn. Med ti mann trygget Ingolstadt seieren, og etter 84 minutter kunne Stefan Lex sette inn 1–0. Det betyr at Kaiserslautern ramlet ned fra andre— til femteplass i 2. Bundesliga. Både Karlsruhe, Darmstadt og Fortuna Düsseldorf er nå foran Kaiserslautern på tabellen.

Allerede onsdag er det ny bortekamp, og da skal Kaiserslautern til 1860 München, som ligger tredje sist på tabellen.