Gary Neville lever farlig som Valencia-manager. 0-7-tapet mot Barcelona fikk ytterligere fart i spekulasjonene om at engelskmannen snart får sparken.

Neville hadde stor suksess som back for Manchester United. Som fotballekspert nøt han også stor respekt, men i manageryrket har den tidligere landslagsspilleren fått hard medfart.

Valencia-fansen ber Neville tre til side, og selv ikke sportsdirektør Jesus Garcia Pitarch vil gi lovnader om at Neville også sitter på trenerbenken i helgen. Årsaken er en elendig start på trenergjerningen.

Etter åtte kamper i La Liga står Neville fortsatt uten seier. Og onsdag ble Valencia smadret med håpløse 0-7 mot Barcelona i Copa del Rey.

– Det er en av de verste opplevelsene jeg noensinne har hatt i fotballen. Jeg kommer ikke til å sove godt, sier Neville.

Emneknaggen #Nevilleveteya (Neville ut nå) trendet på Twitter. Internt i klubben er det også uro. Sportsdirektøren beklaget til fansen etter stortapet.

– Vi sier unnskyld til fansen etter en av de verste dagene og et av de verste resultatene i klubbens historie, sier Jesus Garcia Pitarch til Canal+.

– Vi vet at klubben er i en vanskelig situasjon. Vi må reflektere internt i lyset av at vi har forårsaket massiv skuffelse hos våre fans.

Real Betis venter i serien til helgen.

– Jeg tvilte på meg selv for 18 år siden. Siden har jeg utviklet mekanismer til å håndtere forskjellige situasjoner. Jeg har det fint, sier Neville.

Et sitat han ga som fotballekspert i fjor, gikk sin seiersgang i sosiale medier. «En ser at lag reiser til Nou Camp og taper 0-5, 0-6, 0-7. Barça er et godt lag, et strålende lag. Men dersom jeg var involvert i et lag som tapte 0-7, ville jeg ikke kunne se min egen familie i øyene engang». (©NTB)