Det var målløst i Reykjavik helt til Omer Toprak satte ballen i eget nett etter 42 minutter. Like etter doblet Alfred Finnbogason ledelsen.

Island har gått elleve strake hjemmekamper uten tap. Med søndagens seier har laget tatt sju av ni mulige poeng. Kun svakere målforskjell holder islendingene bak Kroatia på tabelltopp.

Der Norge fomler og har havnet helt i bakevja, er lille Island blitt en fotballnasjon å regne med på den internasjonale scenen. Også uten Lars Lagerbäck.

Svensken ga seg etter fem suksessrike år som islandsk landslagssjef. Han var nær ved å lede sagaøya til Brasil-VM i 2014, mens det ble EM-sluttspill i Frankrike etter en kruttsterk kvalifisering. I selve mesterskapet gikk laget helt til kvartfinalen etter å ha sendt ut England på veien.

Kroatia-seier

Nå har Heimir Hallgrímsson styringen alene. Så langt har han klart å opprettholde de stabilt sterke resultatene.

Tidligere søndag ble Mario Mandzukic matchvinner da Kroatia vant 1-0 borte mot Finland. Juventus-spissen scoret oppgjørets eneste mål etter 18 minutter.

Finnene har kun det ene poenget fra åpningskampen (1-1) hjemme mot Kosovo. Før helgen ledet Finland to ganger mot Island, men tapte til slutt 2-3 etter et kontroversielt mål på overtid.

Stortap for Berisha

Ukraina tok på sin side sin første seier i kvalifiseringen da Kosovo ble slått 3-0. Artem Kravets scoret etter 31 minutter, mens både Andrej Jarmolenko og Ruslan Rotan fikk nettsus mot slutten av kampen.

Valon Berisha og Herolind Shala fikk tillit fra start og spilte samtlige minutter for Kosovo. Bersant Celina måtte se stortapet fra benken.