Johann Forfang ble i helgen nummer fire individuelt og verdensmester for lag i skiflyging. I takt med de gode prestasjonene blir bankkontoen til Forfang større og større.

Bare i rene prispenger har Forfang tjent 53.600 sveitsiske franc, cirka 456.000, regnet etter kursen i oktober som er gjeldende for Det internasjonale skiforbundet (FIS).

– Rett på sparing

Inkludert sponsorkontrakter har Forfang allerede passert 700.000 kroner i inntekter denne sesongen. Og i tillegg til dette får verdensmesteren en pen hemmelig prestasjonsrettet bonus fra skisponsor Fischer.

Johann André Forfang falt stygt i lørdagens førsteomgang av VM i skiflyvning. Foto: Reuters

Over halvparten av rennene gjenstår.– Kontrakten med sponsorer er konfidensiell. Det har jeg ikke lov til å kommentere utad, sier Forfang på telefon fra Kulm til iTromsø.

Om resultatene fortsetter i samme stil, har Forfang passert godt over millionen i inntekter før sesongen er omme.

Men mulige investeringer får vente for 20-åringen.

– Pengene går rett på sparing, foreløpig. Så får jeg ta dette etter hvert, sier Forfang.

Bra VM-gullfeiring

For selv om han har vært i konstant økonomisk minus i karrieren inntil nylig – får ikke pengene noe oppmerksomhet nå.

– Fokuset ligger på prestasjonene og det sportslige, så får jeg summere opp andre ting etter sesongslutt, sier Forfang, som er nummer fem sammenlagt i verdenscupen.

Det ble en liten feiring av laggullet i Kulm søndag kveld.

– Vi satt oppe en stund og snakket og hadde det koselig. Det var bra, forteller Forfang.

– Det er stort å vinne gull med tre andre kompiser og et helt støtteapparat. Vi er en stor gjeng som gjør dette sammen.

Dropper Sapporo?

Mandag er det en lang reisedag, men allerede tirsdag er han tilbake i full trening. Torsdag er det ut på ny reise, til Zakopane i Polen.

Kenneth Gangnes, Johann Andre Forfang, Daniel Andre Tande og Anders Fannemel tok et suverent gull. Foto: NTB scanpix

– Jeg merker jo kjøret når vi står midt oppi det, men det går egentlig greit. Nå skal jeg være et par dager hjemme og får en pust i bakken, sier Tromsø-hopperen.Et av de store målene i resten av sesongen er å bevare den gode plasseringen i verdenscupen, samt gjøre det bra i den norske «touren» 5.-14 februar (Holmenkollen, Granåsen og Vikersund).

30.-31. januar er det verdenscuphelg i Sapporo. Den kan det være aktuelt å droppe.

– Ingenting er avgjort. Vi får vente og se, sier Forfang, som har fått utallige gratulasjoner etter helgens prestasjoner.

– Jeg har merket «trykket» i sosiale medier og at folk følger med. Det er veldig morsomt at folk bryr seg, så klart, sier Johann Forfang.