Hoff har fått viderebrakt utspillene fra Reidar Vågnes, Espen Steffensen, Arne Aambakk, Ivar Morten Normark og Eirik Hoseth om AaFKs behandling av Karl Oskar Fjørtoft. Spesielt Vågnes fyrer løs mot prosessen.

Hoff ønsker ikke å starte noen offentlig debatt med fotball-personlighetene.

— Jeg ønsker ikke å kommentere enkeltutspill. Det eneste jeg kan si er at vi nå er i ferd med å gjøre noen grep som vi mener er riktige for at AaFK skal kunne berge plassen i eliteserien. Dette er ett av tiltakene. Det går overhodet ikke på at Karl Oskar ikke er en dyktig fagmann, men vi var nødt til å gjøre noen endringer inn mot prestasjonsgruppa, sier klubbdirektør Henrik Hoff.

ta5e2340.jpg Foto: NTB Scanpix

— Ivar Morten Normark stiller spørsmål ved hvem som har det sportslige ansvaret i AaFK. Han mener det er uklart?- Hovedtreneren har hovedansvaret når det kommer til resultatansvaret. Hovedtreneren er direkte underlagt hovedstyret i AaFK, mens de øvrige trenerne er underlagt daglig leder, sier Henrik Hoff.

- Det er du som har ledet prosessen mot Karl Oskar?

— Ja, det er det i forhold til at jeg er daglig leder. Undervegs er styret naturligvis informert om situasjonen. Men uten å gå inn på det nærmere er det jo ikke slik at jeg alene har bestemt dette. Jeg snakker jo med det øvrige «teamet» inne på sport, sier Hoff.

Han understreker at AaFK har presisert at omplasseringen av Fjørtoft kan bli midlertidig. Fjørtoft har fått fri denne helga og skal ikke være med mot Lillestrøm søndag. Han har blitt forespeglet en jobb som spillerutvikler i AaFK i tiden framover.

En belastende sak

Henrik Hoff legger ikke skjul på at saken er lite hyggelig for AaFK og ham personlig.

— Slike type saker - som involverer personalbehandling der du vet at den det gjelder kan bli skuffet - er de verste sakene jeg er borti som daglig leder. Det er overhodet ikke noe kjekt. Det er en vanskelig og lite hyggelig sak som selvfølgelig går innpå meg. Men jeg er satt til å gjøre en jobb, og prøver å gjøre den på best mulig måte for AaFK, sier Hoff.

Ifølge klubbdirektøren prøver AaFK på best mulig vis å ta vare på Fjørtoft etter den nedslående beskjeden han fikk torsdag.

— Jeg ønsker ikke å gå så mye inn i saken siden det er en personalsak, men etter at jeg tok dette opp med Karl Oskar torsdag har vi hatt flere samtaler. Vi er enige om hvordan vi skal følge opp. Jeg er opptatt av at folk i og rundt trenergruppa skal prate med Karl Oskar undervegs. Han skal være en del av trenergruppa framover, sier Hoff.