17 år gamle Tørset Johnsen signerte mandag ettermiddag for Heerenveen, skriver den nederlandske klubben på sine hjemmesider. Trønderen har skrevet under på en treårskontrakt med laget som tidligere RBK-spiller Tarik Elyounoussi spilte i klubben fra 2008 til 2010 og også Magnus Wolff Eikrem og Daniel Berg Hestad har spilt for de blåhvite.

— Dennis bringer dybde til spillet, er målrettet og har scoringsevne. Vi har store forventninger til ham, sier manager Hans Vonk.

Venstrevingen beskrives som en atletisk og god teknisk spiller og har herjet for Rosenborgs U19-lag denne sesongen. Han sier selv til TV 2 at han er unorsk i stilen og gleder seg til å starte i Nederland.

— Jeg har høye forhåpninger til oppholdet mitt her. Jeg føler det er en fin start på proffkarrieren, sier Johnsen til kanalen.

Starter på juniorlaget

Johnsen fikk tilbudet fra klubben allerede i vinter og nå tror han at han skal kunne bli en enda bedre spiller i sin nye klubb.

— Det er mer fokus på angrep, spesielt det tekniske. Det passer meg veldig bra. De er veldig gode på arbeid med yngre spillere her borte. Spesielt offensivt. Nederland er kjent for sine gode vinger, og som venstreving er jeg optimistisk med tanke på hvordan jeg vil utvikle meg som spiller her, sier Johnsen.

17-åringen skal starte på klubbens U19-lag og vil være tålmodig på veien mot førstelaget:

— Jeg håper å bli tatt opp i A-stallen så fort som mulig, men jeg er samtidig realistisk. Presterer jeg godt for G19-laget, vil muligheten komme, sier Johnsen