ROSENBORG – ODD 3-0

— Vi tapte for et lag som var mye bedre enn oss, enkelt og greit. Et Rosenborg-lag med kraft og fart, mens Odd-laget var tungt og seigt, oppsummerte Dag-Eilev Fagermo etter søndagens kamp på Lerkendal.

Laget hans lå tidvis ekstremt dypt mot Rosenborg. Selv spydspissen Olivier Occean falt helt tilbake til 25-30 meter fra Odd-målet når Rosenborg angrep.

Kåre Ingebrigtsen var av de noterte seg at Odd-bussen var godt parkert ute på Lerkendal, spesielt fram til 2-0-målet kom.

- Har du opplevd noen som har lagt seg så lavt noen gang?

— Nei, de var lavere enn Vikingur. Så, det ... Men det får Fagermo svare for, sier Ingebrigtsen om gjestenes tilnærming til kampen.

Hadde ikke energi

— Jeg tror det var Rosenborg som spilte dem så ekstremt lavt, jeg tror ikke det var meningen fra deres side, sa RBK-keeper André Hansen – som ble hentet fra nettopp Odd.

Og ifølge Fagermo selv har Hansen rett – det var ikke noe ønske fra hans side at laget hans skulle bli så dype.

— Det var ikke meningen at vi skulle ligge så lavt. Men vi hadde ikke energi i dag, dessverre. Og på det første målet ble vi straffet for at vi lå så lavt, sier Fagermo om Ole Selnæs' mål, som gikk via beinet til en av de mange Odd-forsvarerne mellom Selnæs og keeper Sondre Rossbach.

Roser kantspillerne

For å få brutt gjennom Odd-forsvaret måtte Rosenborg finne tilbake til flyten fra tidligere i sesongen. Og like før pause sendte Ole Selnæs avgårde skuddet som ga 1-0 og ble matchavgjørende.

— Jeg synes kantene våre var langt mer direkte i dag, både Tobias (Mikkelsen) og Pål (André Helland). De to skaper ubalanse, da må folk flytte seg og da blir det plass til andre. Det synes jeg vi var flinke til å utnytte i dag. Vi sto høyt og hadde veldig bra balanse i det. De kom vel bare til én sjanse, konstaterer Kåre Ingebrigtsen.

- Er det at Helland er tilbake som utgjør forskjellen?

— Han gjør en forskjell. Men det er hele laget som er mer direkte. Vi har ikke vært like rå i å utfordre, i dag så vi at også Mike (Jensen) og Midt (Fredrik Midtsjø) gjorde det, sier Ingebrigtsen.​