Etter en god sesong i Rosenborg-forsvaret spilte Stefan Strandberg sin aller siste kamp for på Lerkendal i kveld. Når overgangsvinduet åpner 22.juli, tar Johan Lædre Bjørdal over og Strandberg forsvinner til russiske Krasnodar.

— Det er trist, men dette var en god avslutning. Jeg har drømt om å komme ut og spille i en bedre liga, så det er en drøm som går i oppfyllelse. Jeg gleder meg til å ta fatt på nye utfordringer, sier Strandberg, som kan få dobbelt opp i premieskapet:

— Jeg ønsker meg to seriegull i år.

Trist avskjed

Kåre Ingebrigtsen synes det er synd at Strandberg forlater Rosenborg.

— Jeg blir jo glad i guttene, så det er synd. Men sånn er fotballen. Vi ønsker ham all mulig lykke, sier treneren og legger til:

— Heldigvis skal han være med å trene sammen med oss noen dager, så vi får en myk overgang.

Også Pål André Helland, som var tilbake på gressmatta i kveld, syns det blir vemodig å miste Strandberg som lagkamerat.

— Stefan er en veldig, veldig god fotballspiller. Han er en fin fyr som ofte trener de ekstra timene, sier Helland om midtstopperen.

70 millioner i Russland

Det står fortsatt igjen to europacupkamper mot KR Reykjavik, men på grunn av en overbelastning i kneet lar klubben ham gå tidligere. Etter kampen mot Molde for to uker siden sa han til adressa.no at han bare håpet han klarte å stå opp dagen etter.

— Hvordan er knærne dine i dag?

— De kunne nok vært bedre, sier Strandberg.

Stefan Strandberg fikk blomster i avskjeden med Lerkendal. Foto: Kristian Helgesen

Lønnen i hans nye klubb ryktes å være 70 millioner kroner fordelt over fire år.— Hvilken sum det er snakk om, kan jeg ikke kommentere, men topplønna i Russland er bra, det vet alle, gliser Strandberg

Ønsket seg mål

Rosenborg vant kampen mot Odd 3-0 og Strandberg var hissig på å sette ballen i nettet selv.

— Jeg hadde lyst på et mål i dag, og jeg kom nære. Vi vinner uansett 3-0 og jeg kunne ikke bedt om mer, og legger til:

— Jeg synes selv jeg gjorde en god jobb. Selv om vi brukte 40 minutter på å score, så hadde i alle fall ikke Odd en sjanse.

Vil ha Bjørdal på landslaget

Bruttern er glad de har visst om Strandbergs avskjed, noe som har gitt god til å finne en erstatter i Johan Lædre Bjørdal.

— Johan har mange av de samme egenskapene. Vi er på god vei til å spille han inn i laget. Nå skal vi jobbe med å få han tilbake på landslaget, så da ryker jo Stefan, fleiper treneren.

Ingebrigtsen synes Strandberg fikk en verdig avslutning på sin tid i Rosenborg.

— I dag viser han hvor god han er og spiller en strålende kamp. Han er god både defensivt og offensivt.

Også Strandberg er sikker på at Bjørdal vil fylle skoene etter han.

-Det er en god spiller som tar over etter meg, og jeg tror han kommer til å bidra til å bevare forspranget. Mye går galt om vi ikke skal ta gull i år.