Før lørdagens trening oppfordres medlemmene i Menigheden til en samling i bunn utenfor Sør Arena.

”Møt opp med bannere, flagg og synging – alt som kan hjelpe gutta til å prestere slik vi vet de kan. Positivitet og støtte er det de trenger fra oss som elsker klubben vår — og det er på tide å gi dem dette i all motgangen som har møtt oss i det siste! BLØ FOR KLUBBEN I DITT HJERTE!”, skriver Menigheden i en melding til sine medlemmer.

- Vi har bestemt oss for å støtte opp om klubben uavhengig av personer som styrer. Vi vil prøve å samle gleden, sier talsmann Rolf Eivind Berntsen til fvn.no.

Han regner med at 75 supportere blir med på aksjonen, som kommer i kjølvannet av mye negativitet etter fem strake serietap, salg av fire av klubbens mest kjente spillere og cupflausen mot FK Haugesund.

— Med den enormt gode mottakelsen dette har fått, håper vi at det kommer enda flere, og vi kan også love en overraskelse til alle som kommer, sier Berntsen.

Kristofer Hæstad gikk torsdag ut på fvn.no og etterlyste mer støtte fra supporterne i den vanskelige tiden. Doffens utspill skal imidlertid ikke være grunnen til grepet som nå tas.

— Dette begynte vi å snakke om på tirsdag før cupkampen, så det er uavhengig av FK Haugesund-kampen og Doffens utspill. Nå må vi samle følelsene våre i bunn, sier Berntsen.

- Hva synes du om Doffens kritikk?

— Den kritikken treffer ikke så veldig, men helt greit av han å si. Når vi ligger der vi ligger, er det bare bra å få utløp for følelsene, sier Berntsen, som regner med at 800 supportere fyller hele bortefeltet på Viking stadion på søndag.

— Det er den beste turen i året for supporterne. Mange kommer til å ta langhelgen i Stavanger.