– Tenker man mesterliga, og det skal man jo gjøre i denne klubben, blir det litt for enkelt. Vi slipper Aalesund til med for mange store sjanser, og det er i grenseland av hva vi kan tåle. Samtidig er vi er slurvete i overgangsspillet. I stedet for å få ballen sentralt så vi får brettet ut spillet, slår vi for ofte på det første løpet som går. I tillegg er jo Aalesund på høyde spillemessig gjennom store deler av kampen, sier Winsnes etter superfinale-seieren.

Han får delvis støtte av Erik Hamrén.

– Vi har for lavt laveste nivå, og det må vi jobbe med, og vi er for ustabile , sier han uken før seriestart.

Web-TV:

(Artikkelen fortsetter)

Målene Aalesund — RBK 1-3

<b>Aalesund — Rosenborg: Målene</b>

Effektive

Rosenborg drepte kampen med scoringer på sine tre første sjanser, og når Aalesund i tillegg måtte spille siste 25 minuttene av kampen med ti mann, fikk RBK det enklere enn det kunne blitt. Og dermed er årets første tittel i boks, noe som gleder både Winsnes og Hamrén.

– Vi vinner jo 3-1, og da skal vi ikke klage. For det er vanskelig å vinne kamper her. Både grunnet banen og motstanderne , sier Hamrén.

– Hva konkret er du fornøyd med uken før seriestart?

– At vi vinner, og er effektive i starten. Nå skal det sies at nettopp det jevnet seg ut på slutten for vi hadde muligheter til å score både fire, fem og seks. Jeg synes også vi har et høyt høyeste nivå. I tillegg er jeg fornøyd med måten vi nøytraliserer Aarøy, som jeg mener er en meget god spiller. Vi er flinke til å posisjonere oss og ta de rette beslutningene mot ham, forklarer Hamrén.

Favoritter

Aafk-trener Kjetil Rekdal mener det nettopp er effektiviteten som avgjør kampen til RBKs fordel.

Som vanlig er Rosenborg flinke til å utnytte motstanderens feil, og er effektive. Nå var det vi som sørget for deres sjanser, og de toførste målene var nærmest selvmål. Men vi tar innpå dem, og det gleder meg, sier han.

– Er det din gullfavoritt?

– Det de leverer i dag er neppe nok til å vinne hver kamp. Klarer ett lag å stikke fra i starten, så kan det blir spennende, men logisk nok er RBK favoritter, sier Rekdal.

Endelig for Stadsgaard

Rekdal fikk se den første baklengsen etter allerede seks minutter. Kris Stadsgaard fikk ballen på 20-25 meter etter en corner, og dundret sitt første RBK-mål noensinne elegant i mål via en Aafk-forsvarer.

– Jeg har sett opptak av målet. Den hadde gått inn uansett. Vi godskriver den som scoring, og ikke selvmål, gliste Stadsgaard. Og han kunne melde om en annerledes, men god følelse:

– Det var litt uvant. Kanskje ikke den mest prangende feiringen. Det så dere vel. Det er fordi det er uvant. Men desto mer befriende.

Tjue minutter senere fikk Rade Prica servert RBKs andre for kvelden da Jonathan Parr nikket ballen rett til spissen. Alene mot Anders Lindegaard skjøt han først i stolpen, før han satte returen i mål.

Resten av omgangen var sjansefattig, men Aalesund var nær en redusering da Diego Silva misbrukte en gyllen sjanse med hodet.

Andre omgang ble en morsom affære. Det startet med Tor Hogne Aarøys stolpenikk, som ble avløst av Rosenborgs tredje scoring. Fredrik Winsnes gjorde alt forarbeidet da han dro med seg forsvaret, og til slutt fikk lagt ballen inn foran mål hvor Trond Olsen fikk enkel jobb.

Statistikksenter Eliteserien:

Men kampens flotteste mål og angrep kom fra Aalesund. Etter litt klikk-klakk på venstresiden fikk til slutt Perry Orry Larsen stjernetreff fra 25 meter. Örlund hørte bare ballen over seg. Etter dette åpnet kampen seg, med gode sjanser til begge lag.