Marit Bjørgen (34) roste Therese Johaug etter et nytt nederlag, men likte ikke at hun tapte omtrent alt i lette parti og nedoverbakker.

Avstanden på 42,5 sekunder opp til Johaug var igjen formidabel under lørdagens 10 kilometer klassisk i Davos-sola.

— I dag var det nok store utslag på ski, mente landslagstrener Egil Kristiansen.

- Irriterende

Og mens Johaug skrøt av sitt par, mente Bjørgen at hun burde ha valgt et par med finere struktur. Du kunne se med det blotte øyet at gliden til Bjørgen ikke var bra.

— Det var ikke optimalt. Jeg følte at jeg sto stille der ute. Det er litt irriterende, men samtidig en del av gamet og sånn det er. Jeg tapte nesten ingenting mot Therese oppover, men det sier sitt at jeg tapte over 20 sekunder på det lette partiet i de siste to kilometerne, sa Bjørgen til NTB.

Bjørgen holdt bra med en stund og var ikke mer enn 11 sekunder bak ved runding.

— Jeg er fornøyd med løpet. Kroppen kjentes grei ut, men Therese er i veldig god form for tiden og da går sekundene fort, sa 34-åringen som fortsatt har en pen ledelse i verdenscupen sammenlagt.

Den kan økes søndag da det er sprint fri teknikk i løypene i Davos.

Også Therese Johaug stiller i sprinten, men har ikke den samme driven der som i distanserenn.

Marit Bjørgen vant sprinten både i Kuusamo og i Lillehammer. Verken Johaug eller Bjørgen gikk sprinten under den nasjonale åpningshelgen på Beitostølen i november.

Heidi Weng: - Kjipt å falle

Heidi Weng havnet på sjetteplass etter et fall lørdag.

– Jeg falt i den første svingen og tapte nok 20 sekunder på det. Du får dårlig selvtillit av slike fall, og førsterunden gikk ikke så bra. I den andre runden gikk jeg meg kraftig oppover, sier Weng.

– Det er skikkelig kjipt å falle. Det er akkurat det jeg skal unngå. Jeg trente mye på unnakjøringene fredag, og da gikk det bra, men i dag var jeg klønete og det gikk rett på ratata. (©NTB)