KRISTIANSAND: Thor Hushovd letter på sløret også om private ting i sin nye bok, «Thor», som kommer i bokhandelen torsdag.

Blant annet innrømmer han at han har tatt hårtransplantasjon.

1800 hull i hodebunnen

— I desember 2011, da sesongen var over, bestilte jeg time, og så dro Susanne og jeg til London. Av med manken og på med ny. Deler av hårsekker fra bakhodet ble flyttet til steder det var lite hår. Med en spiss nål ble det laget hull i hodebunnen, og med

møysommelig presisjon ble hårsekkene satt på plass, én etter én. Selv med lokalbedøvelse var det ganske ubehagelig, jeg hørte et knepp hver gang nåla ble stukket gjennom hodebunnen. Fra hver hårsekk skulle det vokse ut tre nye hårstrå, skriver Hushovd i boken sin.

Før han fortsetter:

Det er noe av det kjedeligste jeg har vært med på. Hele dagen var jeg der. 1800 hull i hodebunnen, det skulle gi meg 5400 nye hårstrå. Det gikk seks måneder før jeg så resultatet. Forskjellen var så stor. Jeg bestemte meg for å ta en runde til, og høsten 2013 var jeg der igjen. 1800 nye hull i hodebunnen.

Liker å se bra ut

Og Hushovd innrømmer at det kostet. Nærmere bestemt 8000 euro per runde – tilsvarende cirka 140.000 norske kroner.

— Jeg er fornøyd med resultatet, i mine øyne er sveisen bedre nå enn for noen år siden. Ok, det koster en del penger. Men jeg tenker at nå som jeg har råd til det, og har et ønske å å få en litt tettere hårmanke, så hvorfor ikke? Jeg liker å se bra ut, jeg prøver å kle meg litt fint og ønsket ikke å miste håret. Jeg har aldri angret.

Fikk kommentarer

Allerede før han var fylt 30 år begynte problemet å bli irriterende stort for verdensmesteren.

— Jeg fikk kommentarer: «Jøss, du begynner å bli tynn i luggen, Thor…» Jeg tålte det, det var jo sant, men likevel burde folk skjønne at det er dumt å si. Ingen blir glad for en slik kommentar, sier skriver Hushovd i boka.

Han forteller videre at beslutningen ble tatt etter et møte med et vennepar, hvor kompisen tydelig var blitt fyldigere i håret. Dette inspirerte Hushovd som på bildene fra VM-triumfen i Australia helt tydelig var tynnere i manken enn hva som er tilfellet i dag.

I dag sier han at han har fått få kommentarer fra folk.

— Litt kommentarer har jeg fått, men overraskende lite. Folk må da se det, at luggen har blitt tettere? Jeg har tross alt gjort en forandring på det ytre i håp om å se bedre ut. Folk sier vel ikke noe fordi de vet det er sårt for mange menn å miste håret. Det er et tabubelagt tema og noe man ikke skal snakke høyt om, skriver Hushovd og legger til at han ble spurt om å være med i markedsføringen til klinikken.

Det ville han ikke.

LIVESTUDIO