I finalen var den norske jenta suveren, og sikret seier foran svenske Ida Ingermarsdotter. Ingvild Flugstad Østberg ble nummer tre.

— Det gikk akkurat som jeg hadde planlagt dette, bare bedre og bedre utover dagen. Jeg bare ventet på at Ingvild skulle komme på siden, men det var utrolig deilig at hun ikke gjorde det, sier Caspersen Falla til NRK.

— Jeg hadde alle muligheter der, men jeg hadde et litt dårlig oppløp, så det var jeg ikke helt fornøyd med. Men jeg også føler med bare bedre og bedre utover dagen, sier Flugstad Østberg til TV-kanalen om egen innsats.

Reiser hjem

Vinner Maiken Caspersen Falla skal ikke være med på resten av Tour de Ski. Hun reiste til Sveits utelukkende for å sikre viktige poeng i verdenscupsammendraget i sprint.

— Jeg er veldig glad. Jeg føler formen er veldig god, og føler meg bedre og bedre, sier Maiken Caspersen Falla i et intervju vist på NRK etter målgang.

På spørsmål fra reporteren om neste løp måtte Caspersen Falla fortelle at hun er ferdig med årets Tour de Ski og at hun reiser hjem.

Johaug og Weng ut i kvartfinalen

Therese Johaug er storfavoritt før årets utgave av konkurransen. 27-åringen ble nummer 23 på prologen. I kvartfinalen, etter en veldig rolig start, så det ut til at hun skulle sikre en plass i semifinalen, men Joahug ble slått hårfint ut. Hun endte til slutt på en 15. plass på åpningsdistansen.

— Jeg var seig som sirup og klarte ikke komme meg ut av startblokka. Det er klart den beste sprinten jeg har gjort noen gang, men vanvittig surt når jeg ikke klarer semifinale, sa Johaug til NRK rett etter målgang.

Ut i kvartfinalen gikk også blant andre Heidi Weng og Charlotte Kalla, som er blant jentene som skal utfordre Johaug i kampen om sammenlagtsseieren.

— Veien videre i Tour de Ski blir hard, men jeg har blitt slått ut tidlig i sprinten før og kommet på pallen. Men det er dritsurt, rett og slett, for å være helt ærlig, sa Heidi Weng til NRK.

Spent Uhrenholdt Jacobsen før 15 kilometeren

Hun ble nummer 24. Selv om hun ble slått ut i kvartfinalen, ser Therese Johaug positivt på fortsettelsen i Tour de Ski.

— Jeg mister jo mye bonussekunder, men det jeg tar med meg er at når jeg gjør det så bra i sprint så er formen bra, og det tar jeg med meg, sier hun til NRK.

Johaug har vunnet Tour de Ski sammenlagt én gang tidligere. I fjor ble hun kun slått av Marit Bjørgen.

I morgen fortsetter Tour de Ski med fellesstart, 15 kilometer for jentene og 30 kilometer for guttene.

— Det blir spennende å se om Therese er like suveren på distanse, eller om jeg er i bedre form og kan holde litt mer følge, sier Uhrenholdt Jacobsen, som ble nummer fem på sprinten.

Slik ser Tour de Ski-sammendraget ut etter åpningsdagen:

  1. Falla 2.08,7, 2) Østberg 0.03,8 min. bak, 3) Ingemarsdotter 0.04,2, 4) Caldwell 0.10,8, 5) Jacobsen 0.15,8, 6) Bjornsen 0.20,7, 7) Kolb 0.23,3, 8) Nilsson 0.23,4, 9) Diggins 0.23,5, 10) Fabjan 0.27,2. Øvrig norske: 16) Johaug 0.48,2, 23) Haga 0.55,4, 24) Weng 0.57,2, 37) Slind 1.06,9. ## Aftenpodden Sport julespesial: Dette er årets bajas og årets ufyselige utøver