DUBAI (Rbnett): MFK-ledelsen vil ikke kommentere påstandene om at Haugesund ble ført bak lyset før Emanuel Ekpos overgang fra Molde i 2014. Det var Haugalandnytt som omtalte saken torsdag.

— Det jeg kan si er at vi og Haugesund har funnet det hensiktsmessig å løse denne saken ved voldgift. Jeg finner det ikke riktig å kommentere saken ytterligere, sier administrerende direktør Øystein Neerland i Molde Fotball til Rbnett.

Tidligere direktør Tarje Nordstrand Jacobsen skal vitne i saken når partene møtes i Fotballens Voldgiftsrett torsdag og fredag. Han har ikke besvart Rbnetts henvendelser torsdag.

FK Haugesund mener Emmanuel Ekpo hadde en alvorligere kneskade enn MFK opplyste da de solgte Ekpo til Haugesund i 2014. Bildet er fra treningsleir i Spania med Molde i 2013. Foto: Bjørn Brunvoll

Trener Ole Gunnar Solskjær har ikke hatt befatning med Ekpo-saken.— Jeg kjenner ikke til hva som ligger bak dette. Jeg var ikke i Molde da overgangen skjedde og har ikke noen formening om saken, sier Solskjær, som hentet den nigerianske midtbanespilleren til Molde i 2012.

Ifølge Haugalandnytt krever Haugesund 600.000 kroner av Molde fordi klubben mener den ikke fikk alle nødvendige opplysninger om Ekpos kneskade før overgangen. Nigerianeren hadde kontrakt med Molde ut 2014 og gikk til Haugesund på sommeren samme år.

Haugesunds tidligere hovedtrener Jostein Grindhaug og tidligere sportssjef Asbjørn Helgeland er blant vitnene i Fotballens Voldgiftsrett. Det samme er flere kirurger og fysioterapeuter.