Halden — Larvik 25-34

Tirsdag ble Linn-Kristin Riegelhuth Koren vraket i den norske troppen til håndball-EM i desember. Dagen derpå senket hun Halden nærmest på egenhånd i eliteserien.

Håndballveteranen var langt unna sitt gamle toppnivå under OL i Rio, men har siden løftet seg mange hakk og storspilt for Larvik i både serien og mesterligaen i høst. Onsdag viste hun igjen hvorfor mange har stilt spørsmål ved beslutningen til landslagssjef Thorir Hergeirsson om å utelate henne fra EM-troppen.

11 mål på 12 skudd ble fasiten i eliteserieoppgjøret mot Halden – i en kamp serieleder Larvik vant oppskriftsmessig 34-25. Vestfold-klubben ledet 22-7 allerede ved pause og tapte dermed annen omgang med hele seks mål.

Den svake siste halvtimen spilte uansett liten rolle for fordelingen av poengene. Anja Hammerseng Edin scoret seks ganger på veien mot seieren, mens EM-uttatte Marit Malm Frafjord fikk notert fem mål.

Malene Staal ble toppscorer for Halden med åtte fulltreffere.

Med seieren har Larvik fire poengs luke til Vipers på toppen av tabellen. Sørlendingene har samtidig en kamp til gode.

Glassverket, som slo Sola 33-24 på bortebane onsdag, følger på tredjeplass.

Fjerdeplasserte Byåsen holdt på sin side målfest da Gjerpen ble slått 42-30 i Trondheim onsdag. EM-klare Emilie Hegh Arntzen ble toppscorer for hjemmelaget med sju mål.