Det blir håndballpause for Györ-spilleren, som tidligere har vært kåret til verdens beste håndballspiller.

— Dette er stort for oss. Bjørn (Olsson) og jeg er veldig, veldig glade for dette og gleder oss sammen med Alexander. Barnet er ventet i juni. Det er litt spesielt å offentliggjøre nyheten så tidlig i svangerskapet, men av hensyn til kampene i tiden fremover var det nødvendig å få nyheten ut nå.

— Jeg ønsker jo ikke å risikere noe frem til fødselen, sier linjespilleren i en pressemelding lagt ut på handball.no.

Vil til VM i 2017

Løke ønsker å vende tilbake til topphåndballen senere.

— Målet mitt er å komme tilbake på både klubb- og landslag etter fødselen. Jeg tror at jeg fortsatt har en del gode år igjen i topphåndballen. Jeg fikk jo god trening i hvordan man kommer i toppform etter at Alexander ble født, og planen er å gjøre det samme en gang til - hvis alt går greit. Kanskje jeg rekker VM i 2017?, sier Løke.

— Bare én Heidi

Landslagssjef Thorir Hergeirsson gratulerer.

— Vi i trenerteamet er glade på Heidi og Bjørn sine vegne, og vi ønsker dem alt det beste fremover.

— Laget "lever", og spillere og trenere kommer og går. Det finnes jo bare én Heidi, og hun har vært sentral i landslaget siden 2008, så det blir sikkert annerledes uten henne. Men vi i trenerteamet jobber videre sammen med de spillerne som er tilgjengelige til enhver tid, sier Hergeirsson.

Det er ti år siden Heidi Løkes debut på landslaget, og hun har rukket å spille 174 kamper og scoret 650 mål.

På vei tilbake til Norge

Løke kommer trolig hjem og fortsetter karrieren i norsk håndball fra og med neste sesong. Hennes kontrakt med den ungarske storklubben går ut til sommeren.

– Vi får se hva som skjer, men det er mulig vi blir enige om en avtale og at vi reiser til Norge om ikke lenge, sier Løke til NTB.

Katrine Lunde havnet i en krangel om penger med samme klubb da hun ble gravid. Györ nektet å betale full lønn da keeperen ventet barn. Det endte med at Lunde flyttet til Russland.

For Løke venter etter all sannsynlighet Norge. Få minutter etter at nyheten sprakk, var første norske klubb på tråden med SMS.

– Jeg behøver absolutt ikke å spille Champions League for Larvik. Vi må finne en klubb som passer på alle måter, sier Løke.

Hun kan vente seg tilbud fra «hele» Norge med det første.