Torsdag kveld møter Ronny Deilas Celtic rumenske FC Astra i Europa League. Med seier der, kan Celtic sikre avansement fra gruppespillet.

Målservice kl. 19:FC Astra — Celtic

— Det ville vært den største prestasjonen jeg noensinne har gjort. Det ville vært veldig stort, sier Deila på pressekonferansen i forkant av kampen ifølge The Scotsman.

Deila har tidligere vunnet cupgull og seriegull med Strømsgodset.

Ronny Deila og Celtic har fått en god start i Europa. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg vet hva jeg gjorde i Norge, men vi snakker om Europa nå. Det er vanskelig å sammenligne, men med så mange store lag som kommer til Europa, er det så mye større enn å bli seriemester i Norge, sier Deila.

Vil ivareta klubbens historie

I 1966-67-sesongen vant Celtic Europas gjeveste klubbturnering, og klubben har deltatt regelmessig i Champions League de siste årene. Denne sesongen klarte imidlertid ikke Deila å innfri supporternes Champions League-krav.

Først røk de ut for Henning Bergs Legia Warszawa i kvalifiseringen. Og da Celtic fikk en ny sjanse fordi Legia ble utestengt, misbrukte de også den, ved å tape mot slovenske Maribor.

Dermed måtte klubben ta til takke med Europa League, turneringen for de nest beste. Deila understreker at han akter å levere Europa-prestasjoner klubbhistorien verdig.

— Det er veldig viktig for meg å opprettholde klubbens tradisjon og historie i Europa, sier Deila.

- Noen av klubbens beste kvelder gjennom historien har vært i europeiske turneringer. Det er vanskeligere og vanskeligere for Celtic å gjøre det bra i Europa, på grunn av de økonomiske forskjellene mellom Celtic og mange av de andre klubbene. Vi må bare jobbe enda haredere for å utvikle spillere, finne de riktige andre steder, og få dem klare for dette nivået.

Så langt i Europa League står Celtic med to knepne seire på hjemmebane, mot Astra og Dynamo Zagreb, i tillegg til et 2-2-resultat på bortebane mot Salzburg.