DIREKTE 20.30: PUERTO RICO-NORGE.

RUSSLAND-SPANIA 28-26

FREDERIKSHAVN: Norge er avhengig av et lag slår Russland for å være med i kampen om gruppeseieren. Spania så en stund ut til å kunne hjelpe, men det glapp de siste seks-syv minuttene.

I en thriller fra første til siste minutt vant russerne mot et spansk lag som ble felt av dårlige målvakter. Ikke det at russerne heller hadde gode keepere, men laget har et godt angrepsrepertoar.

Også de slovenske dommerne bidro til underholdningen. I et av angrepene dømte den ene spansk angrepsfeil, den andre to minutters utvisning til en av russerne. Da ble brumlebassen Jevgenij Trefilov så forbannet at han slenge time out-kortet i gulvet – og fikk gult kort.

Norge trenger hjelp

Russland har igjen Puerto Rico, Kasakhstan og Romania i sine tre kamper. Nå må Norge gjøre sin del av jobben og så håpe at Romania slår Russland i den siste kampen. Da kan det bli innbyrdes oppgjør som avgjør hvem som blir puljevinner.

Slik det ser ut i gruppe C, virker det som en fordel å møte Tyskland, som ligger an til fjerdeplass. De tre andre lagene har imponert, Frankrike, Sør-Korea og Brasil.

Tirsdag kveld skal Norge møte Kasakhstan, som tapte 20-36 mot Romania mandag.

Gruppe D (i Frederikshavn):

Kasakhstan – Romania 20-36 (12-18), Russland – Spania 28-26. Senere kampstart: Puerto Rico – Norge (20.30).

Gruppe C (i Kolding):

Kongo – Brasil 11-26 (4-14), Sør-Korea – Frankrike 22-22. Senere kampstart: Tyskland – Argentina (20.30).