I de to første treningskampene til Celtic har Kristoffer Ajer fått tillit, begge ganger som midtstopper. Først mot NK Celje torsdag (2-2), og deretter mot Sturm Graz søndag (1-0).

18-åringen signerte opprinnelig for Ronny Deila, men den tidligere Start-spilleren må nå forholde seg til at Brendan Rodgers er manager for den skotske storklubben.

Starten er i hvert fall lovende for Ajer, som ble hentet som midtbanespiller men som altså har vært midtstopper i begge treningskampene.

Det kan bli en permanent posisjon, skal vi tro Celtic-manageren.

– Jeg ser ham bare som en god fotballspiller, sier Brendan Rodgers til avisen Scottish Daily Mail.

Nordisk stopperduo

– Vi får se hvor han passer inn, men med den høyden han har tror jeg ikke at vi skal sette ham på høyrebacken! Han er høy og veldig komfortabel med ballen i beina. Når man også får opp aggresjonen i spillet er det en posisjon han kan gjøre det veldig bra i, fortsetter den tidligere Liverpool-manageren.

Ifølge Daily Mail kan Celtic-stopperen Efe Ambrose bli solgt til Bayer Leverkusen. Han er ikke med på Celtics treningsleir i Slovenia og Østerrike.

Det har skapt rom for en nordisk midtstopperduo med Ajer og danske Erik Sviatchenko. De fikk ros etter søndagens kamp.

– Guttene som spilte gjorde det veldig bra. Vi snakker mye om aggressiviteten i forsvarsspillet vårt, og jeg er fornøyd med hvordan vi sto frem på dødballene. Vi forsvarte oss godt, hadde god organisering, og alt i alt gjorde midtstopperne våre det bra, sier Rodgers.

Ifølge Daily Mail er det sannsynlig at Celtic styrker midtforsvaret utenfra. Avisen tror at Kolo Touré kan bli gjenforent med Rodgers etter å ha blitt frigitt av Liverpool.

Deila: — Han blir stopper

Tidligere Celtic-trener Ronny Deila tror at sørlendingen ender opp som midtstopper.

– Han er hentet som midtbanespiller, men jeg tror det blir litt som med Brede Hangeland. Over tid blir han midtstopper. Brede startet på midtbanen før han gikk bakover. Kristoffer har et stort potensial som leder og kan bli en veldig, veldig god midtstopper, sa Deila til VG forrige uke.

Onsdag spiller Celtic ny treningskamp, mot Olimpija Ljubljana. Lørdag er det testkamp mot Maribor.

Den regjerende skotske ligamesteren serieåpner mot Heart of Midlothian søndag 7. august.