AMSTERDAM: Johan Wissman vakte en viss undring i semifinalen på 200 meter. Han ga seg etter 20 meter. Det viste seg at han brøt med vilje!

Etter å ha kommet videre på tid, endte det med at den svenske veteranen fikk innerste bane i semifinalen. Den er lite populær fordi kurven blir for krapp. Da svensken fikk innerste bane, bestemte han seg for å starte – og bryte!

— Det er synd at det skal se så dramatisk ut, men jeg hadde heller sett løpet hjemme i sofaen, sier Wissman til Aftonbladet.

Heller stafettsatsing

Fremfor å prøve seg fra innerste bane, hadde Wissman allerede på morgenen bestemt seg for å starte og bryte. Uten at han hadde stilt til start, ville han nemlig ikke ha fått lov til å løpe stafett. Derimot er det ingen regler for å stille opp uten intensjon om å fullføre.

— Regelen er slik at man må starte, ellers ville jeg blitt diskvalifisert, forklarer 33-åringen, som medgir at han fikk en dårlig følelse.

Gjorde det for laget

— Det kjennes «jättetråkigt». Det er aldri morsomt å avbryte en konkurranse, sier sprinteren, som også ble spurt om det moralske aspektet. Han tok plassen fra en annen som gjerne hadde løpt semifinale.

— Det var ingen andre som ville ha fått plassen, men man kan diskutere det moralske aspektet. Det var en tøff beslutning å ta, men jeg gjør det for laget. Vi har kjempet lenge for stafetten, og jeg vil at vi skal gå til finalen, sier Johan Wissman.