TRONDHEIM (Adressa.no): Sent fredag kveld avslørte adressa.no at Morten Gamst Pedersen er nær en avtale med Rosenborg. Det skjedde få timer etter hans tyrkiske klubb Karabükspor, via visepresidenten, på Facebook skrev at kontrakten med nordmannen er terminert.

— Gode holdninger

Ingen i Rosenborg vil kommentere saken, men både ekspert i CMore og blogger for 100% Sport, Lars Tjærnås og Viasat-kommentator Roar Stokke mener overgangen kan være forskjellen på sølv og gull til Rosenborg.

— Ja, absolutt. Her får Rosenborg dedikasjon og gode holdninger til treningsarbeidet som vil smitte over på flere, og det en gir prestasjonsheving hos alle. Gamst vil inspirere klubben og omgivelsen. RBK får ingen avdanket spiller, tvert i mot en 100 prosent, og gjennomprofesjonell spiller som tipper sølv til gull. RBK vil ha Norges klart beste stall. Gamsten kan bli en ledertype og være med å rebygge vinnerkulturen på Lerkendal, mener Stokke.

Spisskompetanse

Tjærnås er enig:

— I en liga med så kort avstand mellom ulike klubber, også i toppen, kan han være forskjellen på sølv og gull. Men utfordringen for Rosenborg er uansett mest i det kollektive angrepsspillet, sier Tjærnås.

Han mener likevel det er en god overgang for begge parter med tanke på at Gamst var inne i et blindspor i Tyrkia, og at RBK får en spisskompetanse i et godt venstrebein og at Gamst viste på landslaget nylig at han fortsatt er i god fysisk form.

Gamst kan spille både venstrekant og indreløper.

— Jeg er spent på om han kan ta den tradisjonelle indreløperrollen i RBK. En boks til boks-spiller, eller om han blir en som styrer spillet i litt mer statisk rolle, sier Tjærnås.

Overrasket Mini

— Han er anvendelig, og kan spille på alle offensive plasser. Gamsten har selv med lite spilletid i klubben holdt seg i svært god form som viser at han er proff og fortsatt sulten. Å komme tilbake i landslagsdiskusjonen er sterkt når man er passert 30. Han er atletisk og kan spille i fem år til. Gamsten blir spilleren som tilfører den rutinen og de holdningene sikrer gullet på Lerkendal. Smart av RBK og smart av Gamsten. En vinn-vinn-situasjon, mener Stokke.

En som var godt vant med å spille på vingen, Mini, er overrasket.

— Han er en god spiller som holder landslagsklasse. Men hvor skal han spille? Midtbane? Det er jo da et signal til de unge gutta som Berntsen og Selnæs at dem ikke er gode nok. Og økonomien i dette, spør Mini overrasket.

Hvis alt går etter planen vil Gamst være klar for RBK i god tid før kampen mot Kalmar på Marbella om to uker.