Ingen i Rosenborg ønsker å si noe som helst om denne saken. Men etter det adressa.no erfarer er klubben i ferd med å signere Morten Gamst Pedersen.

Sent fredag kveld meldte også hans tyrkiske klubb Karabükspor, via visepresidenten, på Facebook at kontrakten med nordmannen er terminert.

Nå kan vingen bli klar før RBK reiser til spanske Marbella på treningsleir om en drøy uke – og bli spilleklar til kampen mot Kalmar midt i oppholdet.

Sportslig leder Erik Hoftun og Rosenborg skal ha fått agnet på Gamsten i konkurranse med både norske og utenlandske klubber.

To landskamper i januar

Gamst Pedersen, som har 78 landskamper og 350 kamper for Blackburn (280 i Premier League), gjorde comeback for Norge i fjor. Han trente også med RBK i fjor sommer, og for den som eventuelt tvilte: Gamsten viste på de treningene at han kan bli et scoop på Lerkendal i 2014. 32-åringens forrige klubb er Karabükspor, og Gamsten har vært i den tyrkiske klubben siden i fjor høst. Venstrekanten spilte mye de første månedene etter overgangen, men har slitt med spilletid i vår — noe som kan ha like mye med politikk som med det sportslige å gjøre.

Han spilte begge Norges landskamper i Abu Dhabi i januar.

Ingen overgangssum

Ingen i RBK-systemet ønsker altså å kommentere saken. Men kommer Gamsten, blir det på gratis overgang. Han ble i fjor hentet til Tyrkia fra Blackburn på en gullkantet kontrakt verdt nær et tosifret antall millioner i lønn i året.

Men nå skal spilleren ha gått med på en kraftig lønnsreduksjon i forhandlingene med RBK.

På grunn av anstrengt økonomi lever Rosenborg etter ”ett kjøp, ett salg-prinsippet”.

Men Hoftun og co. skal ha sett denne muligheten som så attraktiv at de ikke kunne la den gå fra seg.