Ole Selnæs var en av fire Rosenborg-spillere som mandag formiddag ble tatt ut i landslagstroppen til skjebnekampene mot Malta og Italia. Selnæs får dermed en ny mulighet til å få sine første minutter for Norge. Midtbanespilleren var med i troppen til kampene mot Bulgaria og Kroatia tidligere i måneden, men måtte melde forfall mot Bulgaria grunnet en hodeskade og ble sittende på benken mot Kroatia.

— Det er vanskelig å si om jeg får debuten denne gangen. Det er veldig hard kamp om plassene på midtbanen og de som spilte sist gjorde det selvfølgelig veldig bra. Når man er med i troppen har man selvfølgelig en sjanse og jeg skal i hvert fall gjøre alt jeg kan for å få spilletid, sier Selnæs til adressa.no.

Tøff konkurranse

Spilletid er målet han setter seg, men innser at konkurransen om plass på laget er tøff mot spillere som Per Ciljan Skjelbred, Stefan Johansen og Alexander Tettey.

I LANDSLAGSTØY: Ole Selnæs kan få sin debut mot Malta. Her fra forrige landlagssamling. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg har hatt en god sesong, men det har de andre spillerne hatt også. Alle i troppen fortjener å starte, men det er bare elleve som får det og uansett hvem det blir så er det fortjent, sier Selnæs. - Hva tenker du om muligheten til å få spille to av Norges viktigste kamper på lenge?

— Det er det som er artig. Fotballspillere lever for viktige kamper og de er morsomst å spille. Vi spiller fotball for å være med i slike kamper.

Treneren tror alle kan bidra

Rosenborg-trener Kåre Ingebrigtsen tror Selnæs har gode sjanser til å komme på banen mot Malta eller Italia.

— Jeg tror de mulighetene er veldig store. Slik som han spiller om dagen, er det bare et spørsmål om tid før han får debuten, sier Ingebrigtsen.

I tillegg til Selnæs er Alexander Søderlund, Pål André Helland og André Hansen tatt ut fra serieledernes tropp. Ingebrigtsen mener at alle kan spille en rolle i de kommende EM-kvalifiseringskampene.

— Det er fire spillere som er i veldig god form. De kan bidra fra dag én og har gjort det i landskamper tidligere, sier han.