Stavanger Oilers-Rosenborg: 7-1 (3-0, 1-1, 3-0).

Rosenborg hockey var sjanseløse mot Oilers i Stavanger. Bortsett fra i noen få minutter på tampen andre periode, var Rosenborg aldri i nærheten av å komme opp på samme nivå som hjemmelaget. Når trener Hasse Hansson får i oppgave å beskrive kampen med ett ord, kommer det to:

— Godt keeperspill, sier svensken.

Uholdbart bombardement

Oilers fikk bombardere Brady Hjelle med over seksti skudd, og tross flere fantastiske redninger ble det alt for tøft for amerikaneren.

— Men vi slipper dem til uholdbart mange skudd. Optimalt skal det ikke være særlig mer enn 25 skudd i mot, sier han.

Ser mot Stjernen

Kort tid etter kampen, har Hansson allerede vridd siktet mot torsdagens oppgjør mot Stjernen i Leangen ishall.

— Det er ingen skandale å tape i Stavanger, og vi skal ikke bruke mye tid på dette tapet. Jeg kommer kun til å gå gjennom noen punkter i det defensive arbeidet med spillerne. Nå må vi finne tilbake til det gode spillet vi viste før landslagspausen før kampen mot Stjernen, sier trener Hasse Hansson.

Manglet mange

Rosenborg-laget stilte med tynt lag i Stavanger. Veteranen Ilya Dubkov var ikke med. Han var innvilget fri på grunn av stor jobb-belastning. I tillegg er Markus Noteng, Frederic Viggen og Steffen Ratejczak ute med skader. På toppen av det hele fikk Ørjan Næss en skøyte i ryggen underveis i kampen, og måtte kaste inn håndkleet.

— Sånn er det bare, og jeg bruker ikke energi på det. Men vi kan i utgangspunktet ikke unnvære en eneste spiller. Nå får vi Ilya tilbake til torsdagens hjemmekamp, og forhåpentligvis er også Markus tilbake. Den gamle er betydningsfull for oss, og Noteng har gjort en god jobb som back i tredjerekka, sier Hansson.

FAKTA TIRSDAG

Frisk Asker – Lillehammer 6-1 (0-1, 3-0, 3-0)

990 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.55) Joachim Jensen (Dag Morten Wehn, Alexander Reichenberg).

2. periode: 1-1 (24.45) Thomas V. Olsen (Andreas Klavestad, Dag Christian Frøystad), 2-1 (26.13) Jonas Johansson (Nick Sirota, Tommy Enström), 3-1 (34.49) Dustin Cloutier (Christian Thinn, Mathias Franzen).

3. periode: 4-1 (44.10) Mikael Dokken (Petter Kristiansen, Olsen), 5-1 (48.58) Dokken (Mats Hansson), 6-1 (50.05) Thinn.

Dommer: Per Gustav Solem, Astor.

Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.

Stavanger – Rosenborg 7-1 (3-0, 1-1, 3-0)

4319 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (1.15) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Nick Schaus), 2-0 (11.09) Kristiansen (Kissel), 3-0 (18.25) Mathias Trettenes (Stian Høygård, Henrik Solberg).

2. periode: 4-0 (24.31) Lars Peder Nagel (Schaus, Martin Strandfeldt), 4-1 (33.49) Emil Holst Volden (Jordan George, Carl Gustafsson).

3. periode: 5-1 (41.27) Jean-Michel Daost (Kissel, Dennis Sveum), 6-1 (54.33) Høygård (Trettenes, Daniel Bøen Rokseth), 7-1 (59.32) Schaus (Kissel, Kurt Davis).

Dommer: Steven Richardson, Kongsvinger.

Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min. Rosenborg 6 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min, 1 x 20 min.

Storhamar – Lørenskog 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

2201 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (19.04) Mats Frøshaug (James Sixsmith, Wacey Rabbit).

2. periode: 1-1 (33.46) Bryan Schmidt (Eirik Skadsdammen, Lars Løkken Østli).

3. periode: 2-1 (48.02) Joakim Jensen (Pål Johnsen, Mads Hansen), 3-1 (57.17) Skadsdammen (Ole Petter Øvergaard, Schmidt).

Dommer: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min. Lørenskog 5 x 2 min.

Vålerenga – Sparta Sarpsborg 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

1982 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.54) Tobias Lindström (Mathias Trygg, Mark McCutcheon), 1-1 (11.01) Ole S. Johansen (Stian Webjørnsen, Mikkel Søgaard), 2-1 (18.58) Alexander Bonsaksen (Morten Ask, McCutcheon).

2. periode: 3-1 (39.46) Sondre Olden (Stefan Espeland, Jonas Oppøyen).

3. periode: 4-1 (42.20) McCutcheon (Bonsaksen, Ask).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. Sarpsborg 15 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min. 1 x 20 min.