Stavanger Oilers — Rosenborg 7-1

Kampen var i realiteten avgjort tidlig i første periode. Etter Rosenborgs redusering i andre periode, var det såvidt fyr i kampen, og Rosenborg hadde flere brukbare muligheter til å redusere ytterligere. Men målene kom aldri, og da sluknet håpet om poeng raskt.

Total hjemmedominans fra start

Publikum hadde knapt fått satt seg før kveldens første scoring kom. Tommy Kristiansen snappet opp pucken fra et passivt Rosenborg-forsvar, og la en tversoverpasning til Dan Kissel. Alene med Rosenborg-målvakt Brady Hjelle pirket han pucken i mål til 1-0. Hjemmelaget fortsatte presset mot Rosenborg-buret etter scoringen, og hadde sjanser til å øke ledelsen minuttene etter. Med åtte minutter igjen av perioden doblet Oilers ledelsen, da Tommy Kristiansen tråklet seg gjennom nesten hele Rosenborg-laget og banket pucken i nettet.

Minuttet før periodeslutt lempet Oilers'Stian Høygård pucken inn fra blålinja. Med flere mann foran seg, feilberegnet Brady Hjelle totalt, og lot pucken gå i mål til 3-0 for Oilers.

Overtallsmål

Fem minutter ut i andre periode fikk hjemmelaget sitt fjerde powerplay – og denne gangen utnyttet de det. Etter klabb og babb foran Rosenborg-målet var det til slutt Lars-Peder Nagel som fikk pirket pucken i mål til 4-0. Med total kontroll så det ut til at hjemmelaget sovnet mot slutten av andre periode. Seks minutter før slutt reduserte Rosenborg med en vakker kontring da Jacina fant George, som la pucken ut til Holst Volden som scoret et sjeldent mål.

Rosenborg hadde et par gode muligheter til å score før periodeslutt, men maktet ikke å komme nærmere Oilers i målprotokollen.

Oilers-dominans i siste periode

Hjemmelaget tok tak i kampen igjen fra start av i tredje periode. Etter noen minutter med et massivt press mot Rosenborg-målet satte Jean-Michel Daoust pucken i mål, og Oilers ledet 5-1. Fem minutter før slutt var hjemmelaget i scoringshumør igjen. Pucken endte til slutt til Høygård, som enkelt kunne sette inn 6-1 bak en utspilt Brady Hjelle.

Tre minutter før slutt ble Niklas Unger Nilsen utvist i fem minutter for boarding. Overtallet benyttet hjemmelaget til å score kampens siste mål. Med 28 sekunder igjen på klokka, satteNick Schaus inn 7-1. Skuddstatistikken totalt endte 63-18 i favør Oilers.

FAKTA TIRSDAG

Frisk Asker – Lillehammer 6-1 (0-1, 3-0, 3-0)

990 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (6.55) Joachim Jensen (Dag Morten Wehn, Alexander Reichenberg).

2. periode: 1-1 (24.45) Thomas V. Olsen (Andreas Klavestad, Dag Christian Frøystad), 2-1 (26.13) Jonas Johansson (Nick Sirota, Tommy Enström), 3-1 (34.49) Dustin Cloutier (Christian Thinn, Mathias Franzen).

3. periode: 4-1 (44.10) Mikael Dokken (Petter Kristiansen, Olsen), 5-1 (48.58) Dokken (Mats Hansson), 6-1 (50.05) Thinn.

Dommer: Per Gustav Solem, Astor.

Utvisninger: Frisk Asker 6 x 2 min. Lillehammer 5 x 2 min.

Stavanger – Rosenborg 7-1 (3-0, 1-1, 3-0)

4319 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (1.15) Dan Kissel (Tommy Kristiansen, Nick Schaus), 2-0 (11.09) Kristiansen (Kissel), 3-0 (18.25) Mathias Trettenes (Stian Høygård, Henrik Solberg).

2. periode: 4-0 (24.31) Lars Peder Nagel (Schaus, Martin Strandfeldt), 4-1 (33.49) Emil Holst Volden (Jordan George, Carl Gustafsson).

3. periode: 5-1 (41.27) Jean-Michel Daost (Kissel, Dennis Sveum), 6-1 (54.33) Høygård (Trettenes, Daniel Bøen Rokseth), 7-1 (59.32) Schaus (Kissel, Kurt Davis).

Dommer: Steven Richardson, Kongsvinger.

Utvisninger: Stavanger 1 x 2 min. Rosenborg 6 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min, 1 x 20 min.

Storhamar – Lørenskog 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

2201 tilskuere

Mål:

1. periode: 0-1 (19.04) Mats Frøshaug (James Sixsmith, Wacey Rabbit).

2. periode: 1-1 (33.46) Bryan Schmidt (Eirik Skadsdammen, Lars Løkken Østli).

3. periode: 2-1 (48.02) Joakim Jensen (Pål Johnsen, Mads Hansen), 3-1 (57.17) Skadsdammen (Ole Petter Øvergaard, Schmidt).

Dommer: Lars-Arve Kronborg, Lillehammer.

Utvisninger: Storhamar 2 x 2 min. Lørenskog 5 x 2 min.

Vålerenga – Sparta Sarpsborg 4-1 (2-1, 1-0, 1-0)

1982 tilskuere

Mål:

1. periode: 1-0 (5.54) Tobias Lindström (Mathias Trygg, Mark McCutcheon), 1-1 (11.01) Ole S. Johansen (Stian Webjørnsen, Mikkel Søgaard), 2-1 (18.58) Alexander Bonsaksen (Morten Ask, McCutcheon).

2. periode: 3-1 (39.46) Sondre Olden (Stefan Espeland, Jonas Oppøyen).

3. periode: 4-1 (42.20) McCutcheon (Bonsaksen, Ask).

Dommer: Roy Stian Hansen, Storhamar.

Utvisninger: Vålerenga 5 x 2 min. Sarpsborg 15 x 2 min. 1 x 5 min. 1 x 10 min. 1 x 20 min.