Sarpsborg 08-Molde 4-0

Kirkevold ble kåret til banens beste spiller i søndagens kamp mot Molde, fullt fortjent. Spissen banket ballen i krysset etter bare 20 sekunders spill, og i 2. omgang skaffet han straffesparket som han selv satte iskaldt i mål. Etter kampen ble han hyllet av trener Geir Bakke.

— Han er kraftfull. Han er sterk. Han er tydelig i spillet sitt. Pål er et aktivum som jobber ufortrødent alene på topp. Stopperne i Norge gir angriperne juling, men Pål gir juling tilbake også. Det er godt å ha en sånn spiller på laget, sier Bakke til Rbnett.

Bekymret etter 1-0

Kirkevold, som er i Sarpsborg 08 på lån fra danske Hobro, var overlykkelig etter lagets andre strake seier. Det var også andre kamp på rad hvor de blå og hvite fra Østfold scoret fire mål.

— Vi fikk en pangstart i dag. Jeg må innrømme at jeg var bekymret over at vi fikk 1-0 så tidlig, for jeg har opplevd det før, men vi sto imot og ryddet unna innleggene deres i stor stil. Dette var et prakteksemplar av en kamp av oss. Ekstremt deilig, sier han.

Sarpingene, med tidligere Molde-trener Geir Bakke ved roret, fikk en tøff innledning på eliteserien 2016, men nå virker det å ha løsnet for alvor. Ifølge Kirkevold visste de hele tiden at det kom til å løsne.

— Vi har vist potensial hele tiden, og spilt veldig bra fotball, men det har ikke klaffet helt foran mål. Nå har det imidlertid løsnet skikkelig. Vi visste det ville skje, men det var bare et spørsmål om når, sier han.

Startet i Molde

25 år gamle Kirkevold har fortid i både Træff og Molde, og har i tillegg en bror som er ansatt i AkerAkademiet. Han minnes tiden i Romsdal med stor glede.

— Jeg har alltid likt Molde, og trivdes veldig godt da jeg bodde der. Det var der karrieren startet, og der jeg tok steget og bestemte meg for å satse på fotball, sier han.

Kirkevold har blitt varm i Sarpsborg 08-trøya nå, men dessverre for østfoldingene er han der bare på lånt tid. Lånekontrakten varer bare ut mai, og da må han etter alt å dømme returnere til det danske bunnlaget Hobro, som han skrev under for i fjor.

— Det er i utgangspunktet ikke aktuelt å forlenge her. De har fått et par skader nå, så vi får bare se hva som skjer, sier han.

Geir Bakke vil gjerne ha med seg den kraftfulle angriperen videre, men hvor gjennomførbart det er, det er han derimot usikker på.

— Det vet jeg ikke. Men jeg håper inderlig det, sier han.