– Innen 31. mars må vi ha bestemt oss for om vi legger bort saken eller om vi går videre, sier avdelingsdirektør Gjermund Nese i Konkurransetilsynet til Bergens Tidende.

TV 2 offentliggjorde forrige måned at selskapet kjøper C More Norge. Det betyr at hele den norske eliteserien i fotball er tilbake på TV 2 – dersom Konkurransetilsynet godkjenner oppkjøpet.

– Saksbehandlingen er i full gang. Vi innhenter informasjon fra både TV 2, C More, Norges Fotballforbund og andre aktører, sier Nese.

Kan ta tid

Hvis tilsynet ikke finner grunn til bekymring legges saken død, og TV 2 kan gjennomføre oppkjøpet. I beste fall for TV 2s del vil de kunne gå i gang fra 1. april. Men dersom Konkurransetilsynet velger å gå videre med saken kan det ta ytterligere noen måneder.

– Hvis vi finner grunn til bekymring for konkurransen, har vi ytterligere 45 arbeidsdager på oss til å varsle partene om at det kan bli aktuelt å stoppe oppkjøpet, opplyser Nese.

Da kan det fort bli juni før TV 2 vet om oppkjøpet blir godkjent.

Andre medieaktører frykter at TV 2 blir altfor sterke dersom de får kjøpe C More. Konkurransetilsynet har myndighet til å stanse oppkjøpet dersom de mener at oppkjøpet er til skade for konkurransen og deg som forbruker.

Inntil overtakelsen er godkjent vil både TV 2 og C More opprettholde sine uavhengige produkter som tidligere.

– Det blir ingen endringer før Konkurransetilsynet har behandlet saken, sier TV 2s sports— og nyhetsredaktør Jan Ove Årsæther til Bergens Tidende.

Også spansk og italiensk

Hvordan TV-hverdagen blir helt konkret for fotballelskerne er usikkert. Det som er sikkert er at TV-kampene er bestemt frem til 9. serierunde (16. mai), med seks av åtte kamper på C More og de to øvrige på TV 2 eller TV 2 Zebra.

Årsæther i TV 2 har tidligere uttalt at selskapet ikke har planer om prisøkning dersom oppkjøpet får grønt lys.

I tillegg til norsk fotball vil TV 2 også overta blant annet italiensk, spansk og svensk fotball, dersom ikke Konkurransetilsynet hindrer dette.

C More, den gang Canal Plus, kjøpte i 2011 rettighetene til norsk fotball fra 2013 til 2016 for 1,2 milliarder kroner. Det vakte store reaksjoner at kanalen fikk kjøpe rettighetene uten at noen andre fikk by på pakken.