Levanger – Sogndal 4-1

Levangers utgangspunkt var enkelt foran sesongens siste 90 minuttere: Tre poeng garanterte ny kontrakt på nivå to, uavgjort ville langt på vei sikret den, mens Levanger kunne holde seg i 1.divisjon selv med tap – gitt at maks ett av lag gikk forbi på tabellen.

Da de andre resultatene ikke gikk veien, måtte Levanger vinne for å sikre plassene i 1.divisjon. Det ble en sak som var like enkelt sagt som gjort da Levanger valset over et tamt Sogndal-lag.

Selv om Sogndal eide ballen, var det Levanger som skapte sjansene. Til slutt endte det 4-1 til hjemmelaget etter en kontringbonanza på Moan. Bendik Bye banet vei med 1-0 i åpningen, før samme mann satte et verdig punktum i 2. omgang.

Drømmestart

Levanger la seg lavt for å satse på kontringsfotball fra start og var svært direkte da de fikk sjansen. Slik kom også kampens første scoring etter drøyt fem minutter da et innkast på banehalvdel var starten på et angrep som der det gikk raskt fra en ende til en annen. En langpasning fant Benjamin Stokke, som vendte på en femøring midt på Sogndals banehalvdel. Levanger-angriperen prøvde å finne spisskollega Vegard Braaten, men den upresise pasningen ble isteden en fin stikker til Bendik Bye da Sogndal-forsvaret feilberegnet ballbanen.

Dermed var Bye mutters alene med keeper Mathias Dyngeland og satte ballen enkelt mellom beina på en flaksende Sogndal-keeper – og knallstarten var et faktum.

Braaten trengte to sjanser

Serievinner Sogndal fortsatte å eie ballen, men det var Levanger som fikk kampens andre store mulighet da Vegard Braaten var en skostørrelse fra å få tåa på ballen. Bendik Bye og Bent Sørmo kombinerte fint på høyrekanten før sistenevnte la inn. Braaten hadde løpt seg fri mellom stopperne, men klarte såvidt ikke å touche ballen fra fem meter.

Da fikk han atskillig mer trøkk i ballen ti minutter før pause da Levangers andre scoring var et faktum. Et frispark fra 40 meter ble nærmest fluktet inn i feltet av Ørjan Hopens presise venstrefot. En svært svak klarering av Sogndal-forsvaret ga Braaten muligheten. Vinkelen var svært spiss, men en meget god avslutning sørget for 2-0 i lengste hjørnet.

Nær firemålsledelse

2-0 ble 3-0 med noe av den samme melodien fra hjemmelaget. Et hjørnespark fra Ørjan Hopen endte i en hjelpeløs klarering fra keeper Dyngeland. Hopens hjørnespark holdt på å gå rett i mål, men Dyngeland fistet ballen videre – to meter fra mål sto Benjamin Stokke og fikk en enkel jobb med å sette inn Levangers tredje.

Minutter før pause var hjemmelaget nær et sensasjonelt fjerdemål, men Bendik Byes heading strøk stolpen.

Dermed sto det 3-0 til pause i en merkelig omgang, der Sogndal eide ballen uten å skape noe mens et effektivt Levanger utnyttet ballinnehavet svært godt.

Sikret kontrakten

Levanger fikk et tøft åpningskvarter av 2.omgang da sterk motvind og en sterk motstander nektet hjemmelaget å komme ut av egen banehalvdel. Da Bendik Bye fikk ballen ute på høyresiden etter 63.minutter, var det nærmest første gang Levanger klarte å holde i ballen på motstanderens banehalvdel etter hvilen.

Da passet det like greit av Byes soloraid endte i en fantastisk avslutning fra tolv meter til en 4-0-scoring verdig en ny 1.divisjonskontrakt. Levanger fortsatte å skape de største sjansene, selv om Sogndal hadde mye ball. Bendik Bye var kun en god redning unna hattrick, men det var Sogndals Petter Strand som fikk æren av å sette inn kampens siste scoring.

4-1-scoringen ble imidlertidig som en parantes å regne da Levanger sikret plassen på en svært overbevisende måte.