Seier garanterer ny kontrakt på nivå to, uavgjort langt på vei sikrer den, mens Levanger kan holde seg i 1.-divisjon selv med tap – så lenge maks ett av lag går forbi på tabellen.

— Jeg tror tre poeng faktisk kan holde til å klare seg, men jeg tror de berger med fire poeng, sa CMore-ekspert Joachim Jonsson til Adresseavisen foran Levangers skjebnemøte mot Follo forrige helg.

Dømt nord og ned

For tre serierunder siden så Levanger ut som et nedrykkslag, men Andreas Holmbergs menn har klart å snu det på det best tenkelige tidspunktet av sesongen.

Med en fortjent 1-0-seier over Bryne og en heldig overtidsseier med 3-2 borte mot Sandnes Ulf, var Levanger plutselig med igjen. 0-1 midtveis borte mot bunnkollega Follo gjorde veien kronglete, men nok en gang klarte Levanger å grave seg ut av en vanskelig situasjon.

LEVANGER-HELT: Benjamin Stokke ble matchvinner borte mot Follo. Her fra kampen mot Brann i vårsesongen. Foto: Digitalsport

Scoringer av angrepsduoen Bendik Bye og Benjamin Stokke sørget for at alle poengene ble med nordover fra Ski stadion.— For tre kamper siden hadde nok de fleste dømt oss nord og ned. Så det er godt å ha denne matchballen. Det er en ganske stor prestasjon at vi er i denne posisjonen nå, sa LFK-kaptein Tom Erik Nordberg til Adresseavisen etter kampen.

— Det er godt å være Levanger-spiller nå, men vi er ikke helt i mål ennå, advarte han etter at Levanger tok seg forbi Bærum, Follo og Bryne – og er oppe på 11.-plass.

Må unngå å slippe to lag forbi

Foran søndagens kledelige thrilleravslutning til nok en jevn 1.-divisjonssesong, er Levanger ett poeng over Follo på nedrykksplass. Mellom seg har lagene Bryne, som ligger bak Levanger på målforskjell.

En seier hjemme mot serievinner Sogndal vil garantere 1.-divisjonsspill på Moan i 2016. Med uavgjort eller tap må Levanger sko seg på andre resultater. Dumpekandidatene Bryne og Bærum, sistnevnte to poeng bak LFK, møtes på Jæren der minst av lagene ikke klarer å få de nødvendige poengene. I tillegg møter Follo kvalikjagende Jerv på bortebane.

Levanger må unngå at to av lagene smetter forbi i siste innersving av sesongen. En kopi av den sterke 3-1-seieren i Sogndal i mai vil feie all mulig tvil til side.