Fem kamper gjenstår av Tippeligaen 2015. Fem kamper som vil avgjøre om Viking nok en gang ender på en lunken femteplass eller kjemper seg tilbake på medaljeplass.

Det har vært noen tunge Viking-dager. Cupfinalen som forsvant svir selvsagt mest. Tapet for RBK var forventet, men ble gjort tyngre av at Viking plutselig havnet ned på den velkjente og forhatte femteplassen. Femteplassen betyr ingen verdens ting og signaliserer til resten av verden at vi nok en gang var «nesten gode nok».

foto
BLOGGER OM VIKING: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Kan Viking komme tilbake? Selvsagt kan de det, men det kommer til å bli knalltøft. Rivalene våre om de øverste plassene er alle i form. Odd har ikke tapt en seriekamp siden 12. juli. Strømsgodset har ikke tapt siden 14. august. Begge lag har kommet snikende bakfra, mens Viking hele tiden har måttet forsvare plassen.

Nå er rollene snudd om. Kanskje det kan bety noe?

Stabæks gjenstående kamper er: Mjøndalen(B), Aalesund(H), Viking(B), Start(H) og Glimt(B).

Odd har disse kampene igjen: Haugesund (B), Strømsgodset(B), Sandefjord(H), VIF(B) og Lillestrøm(H).

Strømsgodset har følgende fem igjen: Sarpsborg(B), Odd(H), RBK(H), Sandefjord(B) og VIF(H).

Viking har du gjerne kontrollen på, men kampene som gjenstår er uansett: LSK(H), Tromsø(B), Stabæk (H), Molde(B) og Mjøndalen(H).

Tåler ikke feilskjær

Det sier seg selv at Vikings hjemmekamper mot Lillestrøm og Mjøndalen må gi seier. Roter vi oss bort mot LSK på søndag er jeg stygt redd toget er gått. Den må vinnes!

En nøkkelkamp i innspurten er denne: Etter landslagspausen møtes Strømsgodset og Odd på Marienlyst. Her vil altså en eller begge av våre rivaler avgi poeng. Viking vil ha en gyllen mulighet til å spise seg forbi, men det avhenger selvsagt av poeng mot et Tromsø i nedrykksstrid.

Stabæk har et overkommelig program. Bortekampen mot Glimt kan bli tøff og bortekampen mot Viking MÅ bli tøff.

Odd har tre bortekamper som kan gi poengtap. Både FKH, Godset og VIF har potensiale til å slå skienslaget.

Strømsgodset har både Odd og Rosenborg på hjemmebane i serieavslutningen. Det kan fort bli poengtap.

Det er Viking som nå er på etterskudd og som må håpe at lagene foran taper poeng. Det vil garantert skje, men da må de mørkeblå gripe muligheten.

Sannsynligvis kommer det noen overraskende resultater i innspurten, men ser vi bort fra disse oddsbombene tror jeg Viking må vinne fire av de fem siste for å ta tilbake tredjeplassen. Spørsmålet er om vi er i stand til det?

Hva mener du? Hvor mange poeng må vi ta for å sikre oss medalje? Hvor tror du Viking ender i år?