Rosenborg-Viking 1-0

Rosenborg var klart best. Ingen tvil om det. Men må det alltid føles som et slag i trynet hver gang vi møter trønderne?

Verdens beste skrekkfilmregissør kunne ikke lagt det opp verre.

foto
VIKING-BLOGGER: Hans Petter Jørgensen. Foto: Lars Idar Waage/Stavanger Aftenblad

Viking henger med i første omgang og har vel strengt tatt de feteste sjansene de første 45? Både Jon Dadi, Sverrisson og Abdullahi har store sjanser til å gi oss en litt ufortjent ledelse.

Så får RBK et billig frispark på overtid av omgangen, så kommer en RBK-spiller fra offside og kroppstakler Sverrisson og så scorer Yanni. Mot sin egen klubb. På overtid av overtiden. Selv ikke en person med bachelor i sadisme kunne pønsket ut noe verre.

Laguttak som ikke fungerte

Jeg fryktet det verste når et Viking-lag i semifinalebakrus møtte opp på Lerkendal med midtbaneduoen Sverrisson og Thioune.

Thioune kan være god i visse kampbilder, men når du vet jobben i hovedsak blir defensiv jobbing er han ikke rett mann.

Thioune ble bare dårligere og dårligere utover i kampen. Utover i annen omgang gikk det så sakte med Thioune at Rosenborg kunne ta buljongpause før han klarte å sende ballen i lengderetning.

Sverrisson syntes jeg synd på. Dette var hans første start siden serieåpningen og det bar også mannen preg av. Det gikk altfor sakte med Sverrisson.

Personlige feil

Vidar Nisja hadde heller ingen stor kamp på midten. Jeg mistet tellingen på hvor mange ganger han gav bort ballen på egen halvdel.

Det så tynt ut på papiret og det så tynt ut på banen. Det ble ikke bedre når Samuel Adegnebro haltet av banene med noe som lignet på strekk. At Lerkendal blir arena for en test på dybden i stallen vår er jo helt typisk Når midtbanen vår skrek etter bytter hadde vi rett og slett ikke alternativer på benken.

Inn kommer uansett Kieffer Moore. Hvorfor det? Hvis det i det hele tatt skal være noen poeng med engelskmannen må han i det minste få baller å jobbe med.

Ikke en eneste gang kommer det en ball inn mot 16-meteren som han kan jobbe med. Ikke fra kant, ikke fra back og ikke fra midtstopperne. Hva er da poenget med å hive innpå en spiller hvis eneste talent er høyde over havet?

Lerkendal er alltid tungt. Vi må tåle 94 minutter med Rosenborg-hyllest fra kommentatorboksen. Det er likevel ren rutine. Lerkendal med Yanni i RBK-drakt er derimot et mareritt.

Plutselig befinner vi oss på femte plass. Det er ingen krise, men nå er det vi som må jage etter e-cup plassene Det betyr at vi trenger alle mann alle fremover. Jeg krysser fingre, tær og tarmer for at både Adegbenro, Mets og Jørgensen er tilbake neste helg. Da må vi reise oss.

Hva mener du? Hvordan opplevde du kampen? Kunne Jonevret disponert laget annerledes?