Tirsdag slapp vår egen skidronning nyheten om at hun og samboer Fred Børre Lundberg venter sitt første barn i desember. Dermed står 35-åringen over kommende langrennssesong.

– Det er en litt rar følelse, og litt vanskelig å forstå det ennå. Man lurer på hvordan dette skal gå, men det er mange andre damer som har klart det før meg, så jeg tror det skal gå veldig bra, og jeg har veldig god støtte hjemmefra, sier Bjørgen.

Vil la Bjørgen trene

Én av mange som gleder seg stort over babynyheten, er Bjørgens svenske konkurrent Charlotte Kalla. Til Sveriges Radio forteller 27-åringen at hun ikke klarte å slutte å smile da hun fikk vite om graviditeten.

Marit Bjørgen og Charlotte Kalla gir hverandre en god klem etter at Kalla ble verdensmester på 10-kilometeren i Falun. Foto: NTB scanpix

— Jeg veldig mye glede og er så glad på deres vegne. Det er veldig stort.Kalla beskriver Bjørgen som «en riktigt god tjej» som hun har et veldig godt forhold til. Selv har den norske langrennsdronningen sagt at hun gjerne vil komme tilbake i 2017 – hvis alt fungerer bra.

Og Kalla bidrar gjerne til å få Bjørgen tilbake i sporet.

— Jeg får vel stille opp som barnevakt så hun får tid til å trene, sier Kalla.

- Har du tid til det, da? spør reporteren.

— Men jeg vil gjerne ha Marit tilbake, svarer den populære svensken.

Mangler ikke motivasjon

Kalla befinner seg nå i svenske Torsby hvor hun trener frem mot sesongstarten i midten av november. Selv om det er en mesterskapsfri sesong, tror ikke 27-åringen hun vil få problemer med motivasjonen.

— Jeg vil jo hele tiden bli bedre. I denne sesongen gjelder det å holde et høyt nivå over lang tid, sier hun i radiointervjuet.

Selv håper Kalla en dag å gjøre som Bjørgen, men har ikke satt noen tidsplan.

— Jeg håper selv å bli mamma en dag, men man skal ikke ta det for gitt heller. Det er ikke bare-bare, sier hun.