Tirsdag kom nyheten om at Marit Bjørgen er gravid. Dermed står 35-åringen over den kommende sesongen.

Bjørgen har vært dominant i langrennssporet de siste årene. Nå må imidlertid langrennsporten finne en ny dronning — hvert fall i den kommende sesongen.

Én av kandidatene til å ta over den rollen, Sveriges kjæledegge Charlotte Kalla, var tidlig ute med å gratulere Bjørgen.

— Jeg er kjempeglad for hennes skyld, sier Kalla ifølge Aftonbladet.

Sjefen: — En positiv nyhet

Det svenske langrennslaget er for øyeblikket samlet i Torsby for en treningsleir.

— Det er kjempegøy for henne. Det er vel alle menneskers drøm å bli forelder, sier landslagssjef Rikard Grip.

Han tror ikke Bjørgens gravididet vil endre for mye på situasjonen i det svenske laget.

— Jeg har ikke tenkt så mye på det. Det her er en positiv nyhet, det sportslige kommer sekundært. Vi skal alltid forsøke å bli bedre og nærme oss de absolutt beste, sier Grip.

«Bjørgen kommer til å knuse oss»

På kvinnesiden har Charlotte Kalla vært Sveriges sterkeste kort i en årrekke. Nå har de også et spennende talent i spurtsterke Stina Nilsson.

Ludvig Holmberg, journalist i den svenske avisen Expressen, er imidlertid overbevist om at Bjørgen kommer råsterkt tilbake etter graviditeten.

Han har skrevet en kommentar med tittelen «Bjørgen kommer til å knuse oss».

— Charlotte Kalla, Stina Nilsson og kompani kommer med andre ord å få det en anelse roligere i vinter. Senere kommer Bjørgen tilbake. Regn med det. Hun har fortalt at hun fortsatt er like motivert som tidligere, hun er fortsatt like villig til å være nøye med treningen og hun er fortsatt like sugen på å knekke svensker og kjøre hjem medaljer for Norge, skriver Holmberg i kommentaren.

Så sent som i februar tok Bjørgen sitt 13. og 14. VM-gull, på svensk jord. Hun gikk nemlig seirende ut av sprinten og stafetten i Falun.

Neste VM er i Lahti i 2017.