På kvelden 13. april kom nyheten Ski-Norge ventet på: Marit Bjørgen fortsetter som langrennsløper.

Dermed blir veien til seierspallen lengre for 35-åringens konkurrenter i den kommende sesongen.

Charlotte Kalla (27), Sveriges suverent beste kvinneløper de siste sesongene, er imidlertid klar på at hun ikke ser på Bjørgens avgjørelse som en dårlig nyhet.

10-kilometeren i Falun-VM endte med smørebom og fiasko for de norske jentene, og gulljubel for hjemmehåpet Charlotte Kalla. Her gratulerer Marit Bjørgen Kalla etter målgang. Foto: NTB SCANPIX

— Jeg ble veldig glad. Marit er jo en stor inspirasjonskilde for meg og for mange andre. Det føles kult å forsøke å utfordre henne i vinter, sier Kalla til lokalavisen Norrländska Socialdemokraten.Den populære svensken har et nært forhold til flere av de norske langrennsjentene og har trent med det norske laget ved flere anledninger.

Bjørgen har på sin side lagt seg nye mål som langrennsløper. Blant målene er å forbedre staketeknikken.

— Det er så heftig at hun fortsetter å utvikle seg, selv om hun er på et enormt høyt nivå. At hun fortsatt kan jobbe med detaljer som gjør at det går enda fortere i sporet, sier Kalla om trønderen som tok sitt 14. VM-gull i Falun i februar.

Satser på verdenscupen sammenlagt

Kalla seiler opp som én av Bjørgens sterkeste konkurrenter neste sesong, etter at svensken reiste hjem fra Falun med gull fra 10-kilometeren.

Neste sesong går uten store mesterskap, men Kalla avviser at hun sliter med motivasjonen når hun nå har begynt forberedelsene.

— Det skal bli spennende. Klart det er deilig med mesterskap, fordi man da har en tydelig uke å toppe formen til. Nå kommer jeg til å konkurrere betydelig mer, og det blir en utfordring. Min ambisjon er å være med og slåss riktig høyt oppe i den totale verdenscupen.

Kalla oppholder seg for øyeblikket i Västerbotten i Sverige, der hun trener med skiklubben hennes Piteå Elit.