Speakeren på Marienlyst stadion i Drammen, Strømsgodsets hjemmebane, representerer arrangørklubben og Norges Fotballforbund (NFF), påpeker generalsekretær i NFF, Kjetil Siem, til Aftenposten.

BAKGRUNN: Er det ikke litt pinlig at klubben i deres hjerte fremstår uten folkeskikk?

− Det er helt greit at speaker er entusiastisk ved scoringer, men det er et minimumskrav å lese opp klubbens fulle navn ved annonseringen av lagoppstillingen, sier Siem.

«De brune», «bortelaget» og «3050»

I et innlegg i Aftenposten Supporter skriver Mjøndalen-supporter Eigil Nicolaisen at speakeren på rivaloppgjøret i helgen konsekvent unngikk å omtale bortelaget som Mjøndalen. I stedet ble «de brune», «bortelaget» og «3050» brukt. 3050 er postnummeret til Mjøndalen.

LES MER: Alle innlegg fra Aftenposten Supporter

− I dette tilfellet opptrer speakeren på vegne av både NFF og klubben. Det skal være lik behandling, uansett om Godset møter Mjøndalen eller Barcelona i europacupen, fastholder en av norsk fotballs mektigste menn.

Viktig med humor

Siem ønsker slike rivaloppgjør velkommen i Eliteserien. Generalsekretæren sier at Strømsgodset alltid har opptrådt respektfullt.

JUBEL: Mjøndalen scoret først og fikk med seg ett poeng mot Strømsgodset. Foto: NTB scanpix

− Jeg vil ikke bruke ordet respektløst. Det er kult hvis rivaler behandler hverandre gjennomgående med respekt og humor.Hadde Ullevaal-speakeren omtalt Sverige som «noe morsomt annet enn Sverige», ville det nok fått konsekvenser, eksemplifiserer generalsekretæren:

− Da hadde vi nok fått bot, konstaterer Siem.

Godset tar det til etterretning

Strømsgodsets mediesjef Magne J. Nilsen etterlyser takhøyde i rivaliseringen mellom de to Buskerud-lagene. Han sier klubben tar den milde kritikken til etterretning, men ønsker fokus på rivaloppgjøret.

− Vi må ha glimt i øyet. Hvis speaker kalte Mjøndalen for «de brune», så klarer jeg ikke helt å se at det er et problem, sier han til Aftenposten.

Speakeren i rivaloppgjøret var en vikar. Nilsen vet ikke om den faste speakeren ville omtalt bortelaget som «de brune». Strømsgodset synes erstatteren gjorde en utmerket jobb.

− Han har ikke trådt over noen grenser. Hvis folk i Mjøndalen synes dette er leit, så er selvfølgelig det veldig kjedelig. Vi synes det er greit å spille på motsetningene mellom klubbene. Dette er ingen stor sak, fastholder mediesjefen.

Følg oss på Facebook og Twitter