Broren til en av selvmordsbomberne i Brussel ble i helgen tatt ut til sommeren OL i Rio.

Mourad Laachraoui (21) er stjerne i taekwondo, og en av dem som kan ta medalje under sommerlekene i Brasil.

Terroristen Najim Laachraou, som stod bak bombe på flyplassen i Brussel. Foto: Belgisk politi

Den tre år eldre broren Naijm var en av de tre selvmordsbomberne som kom til flyplassen i Brussel 22. mars i år, med det ene formålet å ta med seg flest mulig i døden.To av dem lyktes, mens den tredje ikke klarte å utløse bomben, og han flyktet fra stedet. 32 mennesker døde i angrepene.

Det er nyhetsbyrået Reuters som skriver om uttaket, og kontrasten kunne ikke vært større for denne familien.

Taekwondo-ener fra Belgia

Den yngre broren Mourad vant nylig gull under EM i taekwondo, der også Norge hadde med mange gode utøvere.

Innbyggerne i Brussel minnes ofrene etter bombeangrepene på flyplassen og metroen.

Derfor er han tatt ut til å dra til de olympiske sommerleker, for å representere Belgia.Han er en av dem som er på Belgias lag på 185 aktive som skal til Brasil. Lekene starter 5. august. 21-åringen går i en av de letteste vektklassene, for dem som veier under 58 kg.

Sis fredag vant Mourad, ifølge Reuters, klassen under 54 kg under en konkurranse i Montreux i Sveits. Da ble han kalt «Europas lettvektskonge» i denne idretten.

Nettverket som har terrorisert Europa: Først skjulte terroristene seg blant flyktningene. Så angrep de Paris og Brussel.

Velger ikke familien sin

Mange har spurt taekwondoutøveren hvordan broren var, og da har de fått høre at han var intelligent, kjekk og uten å vise tegn på at han var radikalisert før han dro til Syria i 2013 og brøt all kontakt med familien.

— Det er crazy at de har de samme foreldrene, samme oppvekst. Og så går det skikkelig bra for den ene, og svært dårlig for den andre , sa advokat Philippe Culot i mars.

Taekwondoutøverens kommentar den gangen var følgende: - Du velger ikke familien din.

- Vi står for det motsatte

— Jeg synes det er forferdelig det denne terroristen gjorde. Det er grusomt at noe slikt kunne skje, sier Dag Jacobsen, sportssjef i Norges Kampsportforbund.

Han forteller at det EM-et som Mourad Laachraoui har deltatt i, avsluttes i Sveits søndag. Norge har hatt med fem aktive.

— I vår idrett lærer vi bort det stikk motsatte av det terroristen sto for. Vi respekterer alle mennesker uansett hvor de kommer fra, hudfarge og religion. Slike ulikheter spiller ingen rolle.

President Trond Berg i Norges Kampsportforbund sier at forbundet legger vekt på å lære bort et godt verdigrunnlag i taekwondo,

— Dette er ikke en idrett som skal assosieres med angrep, men også selvforsvar, konkurranse og lek. Vi tar selvsagt sterk avstand fra det som skjedde i Brussel.