José Mourinho og Chelsea har i arbeidsretten inngått et forlik med legen Eva Carneiro, som forlot klubben etter en episode med manageren.

Det opplyste en representant fra Chelsea tirsdag.

Det er ikke opplyst hvor stort beløp Carneiro mottar for å droppe saken, men den tidligere Chelsea-legen skal tidligere ha takket nei til 1,2 millioner pund, tilsvarende rundt 14 millioner kroner.

Carneiro anklaget sin gamle arbeidsgiver for «usaklig oppsigelse» og gikk i tillegg til privat søksmål mot Mourinho for kjønnsdiskriminering.

– Verdsatt

Etter at forliket var inngått, kom Chelsea med en offisiell beklagelse overfor Carneiro.

– Doktor Carneiro satt alltid interessene til klubbens spillere først. Hun er en svært kompetent og profesjonell idrettslege. Hun var et verdsatt medlem av klubbens medisinske team, og vi ønsker henne all suksess i hennes fremtidige karriere.

Videre i uttalelsen heter det at Mourinho takker Carneiro for eksepsjonell og dedikert støtte som lege for førstelaget i hans tid som manager i klubben.

Carneiro uttalte at hun var lettet over at saken er ferdig og sa at det har vært en ekstremt vanskelig og stressende tid for henne og familien.

– Min prioritet har alltid vært spillernes helse og sikkerhet og oppfylle min plikt som lege.

Ble degradert og forlot klubben

Mourinhos behandling Carneiro fikk mye oppmerksomhet i fjor høst. Klubblegen ble degradert etter at hun løp inn på banen for å behandle midtbanespiller Eden Hazard i serieåpningen mot Swansea. Chelsea måtte spille med ni spillere en kort stund som følge av den medisinske behandlingen, noe som fikk Mourinho til å se rødt.

I kampens hete skal den daværende Chelsea-manageren, ifølge Carneiros advokater, ha ropt «filha da puta», på norsk «datter av en hore», etter den kvinnelige legen.

Seks uker etter episoden valgte hun selv å forlate Chelsea.

Mandag ble en skriftlig uttalelse fra Mourinho lest opp i arbeidsretten. Der hevder portugiseren at han i stedet sa «filho da puta», «sønn av en hore», og at det er et uttrykk han brukte mange ganger under den aktuelle kampen. (©NTB)